Panelle anıldılar

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani olayları bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları, düzenlenen panelle anıldı.

Haberler 07.10.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te Kobani (Ayn el-Arap) olaylar bahanesiyle yaplan izinsiz gösterilerde öldürülen Yasin Börü ve arkadalarn anmak için panel düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyeti ve ehitler Kervan Platformu tarafndan Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlik, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Programda 6-7 Ekim sürecinde yaanan olaylarn ve öldürülenlerin fotoraflarnn yer ald sinevizyon gösterimi yapld.

OLAYLARIN GÖRÜNTÜLER

HÜDA PAR Genel dare Kurulu Üyesi eyhmus Tanrkulu, yapt konumada, 6-7 Ekim sürecinin öncesinde ve sonrasnda yaananlar hakknda bilgi verdi. Olaylarda öldürülenler için basal dileyen Tanrkulu, PKKnn Türkiye ve bölgeye verdii zararlara deindi.

Terör örgütünün insanlar acmaszca öldüren, önüne çkan her eyi tahrip eden bir yap olduunu belirten Tanrkulu, çocuk, kadn, yal, sivil demeden on binlerce insan katleden, infaz eden gelmi geçmi en cani ve barbar örgütle kar karyayz. dedi.

Panele, 6-7 Ekimde PKK yandalarnn saldrlarnda hayatn kaybedenlerin yaknlar, HÜDA PAR Yönetim Kurulu üyeleri, baz sivil toplum kuruluu temsilcileri de katld.

Ana Sayfaya Git