Papaz bahane, bu bir komplo

MHP Lideri Devlet Bahçeli döviz kuruyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Bir papazı bahane ederek ekonomide terör estiriliyor. Türkiye istikrarsızlığın batağına gömülmek isteniyor. Ekonomide dış kaynaklı bir komplo devreye alınıyor' dedi.

Haberler 11.08.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin açklamalar öyle:

Vicdan sahibi her insanmz, vatan ve milliyet hislerine haiz her kardeimiz u anda karanlk ve kahredici bir kumpasla temellendirilmi ekonomik operasyona maruz kaldmz itiraf ve ifade edecektir. Türkiyeyi sanal ve sahte oyunlarla savurmak, hatta sindirmek çabasndalar.

DÖVZDEK TIRMANI

Dövizdeki trman tehlike snrn geçmi durumda! Gelimeler dorultusunda ekonomi alarm veren bir eie dayanm halde! Makroekonomik parametreler bozulma iareti veriyor. Türkiye istikrarszln batana gömülmek isteniyor. Ekonomide d kaynakl bir komplo devreye alnyor!

ZALM TAHAKKÜMLER

Dövizi zalim tahakkümlerle, zorba yaptrm tehditleriyle yükselterek Türkiyenin dümesi hedefleniyor. Ekonomik suikastçlar tembihlenip kkrtlyor. Bir papaz bahane ederek ekonomide terör estiriliyor, 15 Temmuzda yarm kalan ihanetin tamamlanmas kurgulanyor.

YANGINA BENZN DÖKÜYOR

ABD Bakan Trump her yapt açklamayla yangna benzin döküyor. ABD yönetimi Evanjelist ve Siyonist emellerin yörüngesine sabitlenip Türkiye ekonomisini felç etmeyi, peinden menfi sosyal ve siyasal sonuçlarn yeermesini amaçlyor.

BAARAMAYACAKLAR

Baaramayacaklar, yapamayacaklar, Türkiyenin ekonomik çöküünü salayamayacaklar! Tam 1,5 asrdr küresel emperyalizm Türk milletinden farkl gaye ve gerekçelerle intikam alma arayndadr. Terör, darbe, ekonomik krizler yllarca kanmz emen keneler gibi kurgulanm ve kullanlmtr. Ancak dümana ganimet, kuzgunlara yem, kuduzlara av olmayacaz.

Türkiye ekonomisinde dövizi açktan ve alçakça yükselterek taviz ve teslimiyet çemberine hapsolmamz planlayanlara kar bilinsin ki, baml deiliz, bunlara kar baklmz ve baar ansmz da tahminlerin ötesinde devasadr.

Ederi bir dolar olan hainlerin dolarla gider yapmaya kalkmalar asla tutmayacak, bu millet yedirilmek istenen zehri yutmayacaktr.

Ülkemize güveniyoruz. Türk milletine yürekten inanyoruz. Döviz, faiz ve rant lobisinin srtmz yere getiremeyeceinden inancmz kadar emin olduumuzu dosta, dümana haykryoruz. Baknz ne demiti Namk Kemal: Kimsenin lütfuna olma talip, bedeli cevher-i hürriyettir.

Türkiye karsna çkarlan badireleri aacak krattadr. Aziz milletimiz dikilen ekonomik korkuluklar inanç, sabr, akl, birlik ve dayanma azmiyle ykacak kudrette, kuvvettedir. Bugün açklanan Yeni Ekonomik Yaklam 2023e ülkemizi istikrar ve güven içinde tayacaktr.

SYAS çIKAR KOLLAYANLAR

Dövizin çkndan memnuniyet duyup siyasi çkar ve nihai olarak müsebbip kollayanlar, bunun üzerinden kaos ve karmaa hayali kuranlar emperyalizm canavarnn günahkar hizmetkarlardr. Bunlar harama çanak tutan, haine selam çakan vatanszlardr, milliyetsizlerdir.

DOLARLA DOMADIK

Dolara mahkm deiliz. Dolarla domadk, olmaynca da ölmeyiz. Zalimlerin dövizi tetikleyen mekanizmalar, finans ve ekonomik enstrümanlar varsa, bizim de krlmayacak mukavemetimiz, kopmayacak ve kapanmayacak milli ruh ve uurumuz vardr.

TÜRK LRASI FFETMZDR

Milletçe kenetlenmeliyiz. Dövizdeki yapay sçramann bu ülkeyi dün olduu gibi bugün de rehin almayacan net ve kategorik ekilde göstermeliyiz. Türk liras itibarmzdr, iffetimizdir, ihtirammzdr, istikbal ve istiklal haklarmzn izhardr. Milli paramza sahip çkalm.

TÜRKYE DÜMANLII

Türk devlet felsefesinde para bir devlet olma alametidir.Türk lirasndaki erime,kontrol d oynaklk ve oynamalar devlet olma vasfmza zarar verecektir.Olan bitenler Türkiye dümanldr.Tertip melun,karmzdaki tablo mezmumdur.Fakat bunun da üstesinden hep birlikte geleceiz.

Bilinsin ki, düünülmeyeni düünmek, geçilmeyen yollar denemek, bamsz duru göstermek; tarih, kültür ve maneviyatmzla ilikilendirilmi milli bir ekonomik sistemi projelendirmek, üzerinde kafa yormak zorundayz.

Üniversitelerde sosyal bilimler alannda çalmalar yapan, özellikle iktisat disiplini içinde öretim görevi üstlenen bilim insanlar ne bekliyor, niye duruyor? Bugün sorumluluk üstlenilmeyecekse, eller tan altna koyulmayacaksa ne zaman olacaktr?

PAPAZI VERRSEK, PAPAZI O ZAMAN BULURUZ

Hükümetin yapacaklar vardr ve süreç devam etmektedir. Merkez Bankasnn etkili araçlar vardr ve bilinmektedir. Unutmayalm ki, döviz insin diye papaz ve dier tutuklular verirsek asl o zaman papaz buluruz. ABD Bakan Trump, Türkiye ile ilikilerimiz u anda iyi deil diyor, ne zaman iyi oldu ki?

Ana Sayfaya Git