Para dansı!

FETÖ sanığı rektör yardımcısının banka hesabında yüksek miktarda para hareketliliği.

Haberler 08.05.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Cumhuriyet Basavclnn, Dicle Üniversitesinde FETÖ/PDY yaplanmasna ilikin yürüttüü soruturmada çarpc ayrntlar ortaya çkt. ddianamede, üphelilerden rektör yardmcs Aytekin Srn Bank Asya hesabnda yüksek miktar ve sayda para hareketlilii tespit edildii yer ald.

Dicle Üniversitesinde FETÖ/PDY terör örgütünün akademik yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma sonunda ihraç edilen eski Rektör Ayegül Jale Saraç ile yardmclar Aytekin Sr, Aslan Bilici ve Sabri Eyigün hakknda terör örgütü kurma ve yönetme suçlarndan 22.5ar yla kadar hapis istemiyle hazrlanan iddianame, Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede FETÖ/PDY terör örgütünün akademik yaplanmasn ayrntl olarak açklayan savc, Rektör yardmcs Aytekin Srn Bank Asyada hesab bulunduunu ve çocuklarnn FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisakl okullarda okuduunu belirtti. ddianamede, üphelinin 2011 ylnda kurulmas planlanan ve FETÖ ile ba bulunan htiyat Eitim Kültür ve Salk Vakf mütevelli heyeti için teklif ald ve kabul ettii ifade edildi.

AIRI YÜKSEK MKTARDA PARA HAREKETLL

Aytekin Srn 2015 tarihli mal beyannda Bank Asya hesabnda 57 bin lira paras olduunu vurgulayan savc, üphelinin hesaplaryla ilgili deerlendirmede bulundu. Aytekin Srn hesabndan 1998 ylnda ilk ilemin yapldn kaydeden savc, üphelinin hesabnda 1 Ocak 2014 sonrasnda ar yüksek miktarda para hareketlilii olduunu ifade etti. ddianamede, üphelinin hesab aktif biçimde kullanmaya devam ettii ve FETÖ/PDY silahl terör örgütünün lideri Fettullah Gülenin talimat dorultusunda örgütün finans kayna olan Bank Asyaya para yatrmak suretiyle terör örgütüne destek verdii kaydedildi.

NORTH AMERCAN ÜNVERSTESNE 4 BN 395 DOLAR PARA çIKII

Aytekin Srn Bank Asya hesabndan 13 Temmuz 2015 tarihinde 4 bin 395 dolar para çk olduunu belirten savc, bu ilemin açklama ksmnda ise HVL-Dilbeste SIR Lisan kurs ücreti-NORTH AMERICAN UNIVERSITY ibarelerinin olduunu ifade etti. Aytekin Srn kznn Nort American isimli üniversitede okuduunun deerlendirildiini vurgulayan savc, FETÖ firarisi erif Ali Tekalann belirtilen üniversitenin rektörü olduunu ifade etti. Bu durumun dahi Aytekin Srn örgüte balln açk biçimde ortaya koyduunu iddia eden savc, bir gizli tann ifadesine de yer verdi. Aydnlk kod adl gizli tank ifadesinde Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi ve fakültenin mali ilerinden sorumlu eski Rektör yardmcs Aytekin Srn FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olduunu belirterek öyle dedi:

smi FETÖ/PDY ile çok anld için Rektör Ayegül Jale Saraç zor durumda brakmamak için görevden istifa etti. stifa etmesine ramen perde arkasnda aktif bir ekilde eski görevine devam etti. Aytekin Srn örgüt içindeki görevi Dicle Üniversitesi imamdr. Aytekin Sr görevli olduu süre zarfnda Dicle Üniversitesi içerisinde FETÖ/PDY örgütünün para kasasdr.

MÜLK AMRLERDEN SORUMLU MAM

Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesinde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Kele ise iddianameye yansyan ifadesinde, Rektör yardmcs Aytekin Srn, örgütün mülki amirlerinden sorumlu imam olduunu söyledi. Kele, üphelinin vali, vali yardmcs ve kaymakamlarn üniversite ile balantl her türlü ilerinin yürütülmesinden sorumlu kii olduunu da belirtti.

Ana Sayfaya Git