Para evde ödenecek

İçişleri Bakanlı duyurdu: Yoğunluk yaşanan PTT şubeleri kapatılacak, sosyal yardımlar evlerde yapılacak

Haberler 04.04.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Ekonomik stikrar Kalkan Paketi Destek Program kapsamnda 2 milyon 111 bin haneye yaplacak 1000 TLlik ödemenin PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vastasyla kendi ikametlerinde yaplacan duyurdu.

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, koronavirüs salgnnn yaylmasnn engellenmesi, vatandalarn salk güvenliklerini ve kamu düzenini korumak için sosyal hareketlilii ve insanlar aras temas azaltarak sosyal izolasyonu salamak adna birçok tedbire bavurulduu hatrlatld.

ÖDEMELER VATANDALARIN KAMETLERNDE YAPILACAK

Salgnn vatandalar üzerindeki yükünü hafifletmek için yürürlüe konulan Ekonomik stikrar Kalkan Paketi Destek Programnn Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl koordinesinde 1 Nisandan itibaren 81 il ve 923 ilçede yürürlüe konduu belirtilen açklamada u ifadelere yer verildi:

lk etapta 2 milyon 111 bin haneye PTT araclyla 1000 lira ödemenin 5 günlük bir takvimde yaplaca belirtilmitir. Ancak yaadmz dönemin özellii kapsamnda vatandalarmzn salk güvenliklerini riske atlmamas yönünde Sayn Cumhurbakanmzn talimatlar üzerine; Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlmz, çileri Bakanlmz ile Ulatrma ve Altyap Bakanlmzn (PTT) ortak deerlendirmeleri sonucunda; oluacak younluk nedeniyle vatandalarmzn salk güvenliini riske atmamak için PTT ubelerinde bahsekonu ödemeler yaplmayacaktr. Hak sahiplerine yaplacak sosyal yardm ödemeleri 3 Nisan Cuma saat 10.00dan itibaren PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vastasyla kararlatrlan 5 gün içinde kendi ikametlerinde yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git