Paralar geri ödenecek...

Birden çok işte çalışanların fazladan ödediği sigorta primlerini geri alma imkanı var. Bunun için SGK’ya dilekçeyle başvurarak, "farklarını" geri alabilirler.

Haberler 18.04.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), kamu kurum ve kurulularnda kadroya geçirilen sigortallara ödenecek toplu i sözlemesi farklarna ilikin açklamada, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnca ilan edilecek olan fiyat farkna ilikin duyurunun 5 Nisan 2018 tarihinde yaplm olmas nedeniyle duyurunun yapld tarihi takip eden ayn 23üne yani 23 Mays 2018 tarihine kadar ücret farklarna ilikin ek aylk prim ve hizmet belgelerinin Kurumumuza verilmesi, karl sigorta primlerinin de 31 Mays 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde yükümlülükler yasal süresi içinde yerine getirilmi olacaktr. ifadesine yer verildi.

TOPLU SÖZLEMES FARKLARI

SGKdan yaplan yazl açklamada, Personel çaltrlmasna Dayal Hizmet Almlarnda Toplu Sözlemesinden Kaynaklanan Fiyat Farknn Ödenmesine Dair Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmeliin 30 Martta Resmi Gazetede yaymland anmsatld.

Açklamada, yönetmelik kapsamnda 4735 sayl Kamu hale Sözlemeleri Kanununun 8. maddesinin üçüncü fkras çerçevesinde yaplm ve süresi söz konusu geçici 23.maddenin birinci fkrasnda öngörülen geçi ileminden önce ihale sözlemesi ile sona eren toplu i sözlemeleri, kamu kurum ve kurulular itibaryla geçi ileminin yapld tarihe kadar uygulanmaya devam edileceine iaret edildi.

BELRLENEN ESASLARA GÖRE

Bu döneme ilikin uygulanacak ücret zam oranlarnn Yüksek Hakem Kurulunca batlanan toplu i sözlemelerindeki oranlar esas alnarak belirlenerek, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnca ilan edileceinin aktarld ve yönetmelikte Bunlardan kaynaklanan içilie bal giderlerde oluan artlar kamu kurum ve kurulularnca fiyat fark olarak ödenir. Fiyat fark kapsamnda yaplacak ödemeler ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesinde kamu kurum ve kurulularnca gerekli tedbirler alnr. düzenlemesinin bulunduu vurguland.

Açklamada, Bakanlkça yaymlanan 5 Nisan 2018 tarihli Toplu Sözlemesinden Kaynaklanan Fiyat Farknn Ödenmesine Dair Yönetmelik Uyarnca Belirlenen Ücret Zam Oranlar balkl duyuru kapsamnda da Yüksek Hakem Kurulunca kamu kurum ve kurulularnca fiyat fark olarak yaplacak ödemelerin süresi 3 aya kadar uzayan ihaleler için içilerin günlük çplak ücretlere yüzde 3 zam, süresi 2 aya kadar uzayan ihaleler için içilerin günlük çplak ücretlere yüzde 2 zam olarak uygulanaca belirtildi.

VERENLERN MADURYET

verenlerin maduriyet yaamamalar için bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiine iaret edilen açklamada, unlar kaydedildi:

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnca ilan edilecek olan fiyat farkna ilikin duyurunun 5 Nisan 2018 tarihinde yaplm olmas nedeniyle duyurunun yapld tarihi takip eden ayn 23üne yani 23 Mays 2018 tarihine kadar ücret farklarna ilikin ek aylk prim ve hizmet belgelerinin Kurumumuza verilmesi, karl sigorta primlerinin de 31 Mays 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde yükümlülükler yasal süresi içinde yerine getirilmi olacaktr. verenlerimizin herhangi bir maduriyet yaamamalar için konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git