Paraşüt festivali

Mardin'in Derik ilçesinde Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına düzenlenen yamaç paraşütü festivali olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi.

Haberler 20.05.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesinde PKKllarn saldrs sonucu ehit düen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ansna düzenlenen yamaç paraütü festivali ertelendi.

Derik Kaymakamlnn destei ile Adana Havaclk Kulübünce düzenlenen festival dolaysyla farkl kentlerinden yüzden fazla yamaç paraütü pilotu ilçede bir araya geldi.

Üzerinde ehit Kaymakam Safitürkün fotorafnn olduu Unutmadk, unutmayacaz yazl tiörtler giyen sporcular, dev Türk bayra açt.

Hazrlklarn tamamlayan sporcular daha sonra yeni yaplan yamaç paraüt alan Ergebaba Tepesine çkt ancak hava muhalefeti nedeniyle uçular gerçekletiremedi.

Adana Havaclk Kulübü Bakan Güler Akkaya, Derikte adeta bir Türkiye mozaii olutuunu belirterek, Edirneden Vana, Samsundan Adyamana kadar ilden yamaç paraüt pilotu burada. Bir anlamda Türkiyeye mesaj veriyoruz. Bizi bizden ayramazlar. Biz kardeiz, etle trnak gibiyiz. dedi.

Farkndalk oluturmak için Derikte bulunduklarna iaret eden Akkaya, Bölgenin artk terörle deil güzelliklerle anlmasn istiyoruz. Bu anlamda bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. diye konutu.

- Terörle deil bu tür etkinliklerle gündemde olmak istiyoruz

Asiye Kaymak ise ehit Kaymakam Safitürk için Elazdan geldiini belirterek, Derikte olmaktan duyduu mutluluu dile getirdi.

TÜGVA Derik ilçe Temsilcisi Kerem Osmanolu ise Safitürkü sevgiyle yad ettiklerini söyleyerek, Bu tür etkinlikler gençlerimizi spora yöneltiyor. Terörle deil bu tür spor etkinlikleriyle gündemde olmak istiyoruz. dedi.

49 yandaki Yüksel Abul de Kürtçe yapt konumada ehit Kaymakam Safitürkün her zaman sevgi ve saygyla andklarn vurgulayarak, Derikte güzel eylerin yaplmas bizi memnun ediyor. Bu tür programlarn yaplmasn istiyoruz. ehit kaymakammz çok seviyorduk. Allah mekann cennet eylesin. dedi

Festivale katlan sporcular saldrnn düzenlendii kaymakamlk binasnda düzenlenen programda Safitürkü and.

Ana Sayfaya Git