"Parklar kötü alışkanlıkların yayıldığı yerler haline dönüşmemeli"

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, “Parklar kötü alışkanlıkların yayıldığı yerler haline dönüşmemeli. Parklarda denetimler sıkılaştırılmalı, buralarda uyuşturucu ve gayr-i ahlaki işlerle mücadele edilmeli.” dedi.

Haberler 12.08.2018 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Metin Kaya, Parklar, toplumun, ailelerin dinlenme yeri olmas gerekirken maalesef kötü alkanlklarn yayld yerler haline dönümütür. Bunun için ciddi çalmalarn yaplmas gerekir. dedi.

Zaman zaman bu parklarn yanndan geçtiklerinde ya da gidenlerden duyduklar kadaryla parklarda ciddi skntlarn olduunu gördüklerini ya da iittiklerini söyleyen Kaya, Parklar kötü alkanlklarn yayld yerler haline dönümemeli. Parklarda denetimler sklatrlmal, buralarda uyuturucu ve gayr-i ahlaki ilerle mücadele edilmeli. ifadelerini kulland.

Kaya, ehrimiz büyüdükçe beton ynna dönüen bir hal alyor. Aaçlarn olmad, oksijenin azald bir ortama doru gidiliyor. Son dönemde deien yasalar ve toplumun talepleri çerçevesinde yeterli olmasa da baz parklarn yapldn görüyoruz. Aslnda park ve bahçe alanlarnn daha da çoaltlmas lazm. Özellikle gençlerimizin ve çocuklarmzn, betonun içerisinden çkp yeil alanlardan istifade edecei düzenlemelerin daha da yaygnlatrlmas gerekir. Park ve bahçeler konusunda yaplan çalmalar u anda olumlu buluyor, daha da fazlalatrlmas gerektiine inanyoruz. eklinde konutu.

UYUTURUCU SATICILARI PARKLARI MESKEN TUTUYOR

Zaman zaman bu parklarn yanndan geçtiimizde ya da gidenlerden duyduumuz kadaryla burada ciddi skntlarn olduunu görüyor ya da iitiyoruz. diyen Kaya Örnein baz parklarmzda temizlie yeteri kadar dikkat edilmiyor, vatandalarn kullanabilecei kadar lavabo yok, bir de güvenlik konusunda zaafiyetler yaanyor. Özellikle parklara gelen kontrolsüz gençlerin istedikleri gibi davranabildikleri, hatta saa sola sataabildikleri dile getiriliyor. Baz parklarmzn da maalesef uyuturucu satclar için uygun bir mekn haline geldiine duyuyoruz. Uyuturucu satclar buralar mesken tutuyor. Uyuturucu kullananlara uyuturucuyu nereden bulduklar sorulduunda, genelde parkta birinden satn aldklarn söylüyorlar. Devletin de bunun farknda olduunu biliyoruz. Parklar, toplumun, ailelerin dinlenme yeri olmas gerekirken maalesef bu tür kötü alkanlklarn yayld yerler haline dönümütür. Bunun için ciddi çalmalarn yaplmas lazm. Parklarn içerisinde olmasa da hemen yan banda, araçlarnda ya da yer sofralarnda içki içenler oluyor. Bütün bu sorunlara yönelik ciddi çözümlerin olmas gerekir. Öncelikle bütün parklarda hem güvenlik hem de güvenlik amirleri olmaldr. Bir insan ailesiyle birlikte bu gibi yerlere gittii zaman sklmadan, zorlanmadan, herhangi birinin satamasna maruz kalmadan orada oturup dinlenebilmeli, çocuklaryla elenebilmelidir. Bunun için ne yaplmas gerekiyorsa bir an önce yaplmas gerekir. dedi.

PARKLARDA SERGLENEN GAYR- AHLAK TAVIRLAR, BLNçL BR FSAT çALIMASIDIR

Kaya, parklarda sergilenen gayr-i ahlaki tavrlar içinse Bu bilinçli yaplan bir ifsat çalmasdr. ifadelerini kulland. Kaya, konumasna öyle devam etti:

Parklar bu gibi ilerin yeri deildir. Müslüman bir toplumda yayoruz. Bu toplumun kendine göre ahlaki deerleri vardr. Kendine ait inanc vardr. Kendine ait inanc olduu için gayr-i ahlaki tavr ve davran içerisinde bulunan insanlarn buralara gelmesi hem doru deildir hem de bu tür insanlarn buralara gelmesi önlenmelidir. Bizler öncelikle ailelerin muhafazasna önem vermeliyiz. Bir insan ei, olu ve kz ile beraber böyle yerlere gitmise ne kendisi bakalarn rahatsz etmeli, ne de bakalar onu rahatsz edebilmelidir. Parklar ahlakszlklarn yapld yerler deildir. Kimse gelip de orada Ben burada içki içeceim ya da kz arkadamla sarma dola olacam. diyemez. Bütün parklarda bu türden tavr ve davranlarn önüne geçilmesi lazm. Eer bir kötülük ilenecekse parklar o kötülüün ilenecei yerler deildir. Bunu söylerken kötülüklerin merulatrlmas gerektiini de söylemiyoruz. Bu söylediklerimiz hangi düünceye sahip olurlarsa olsunlar herkesin onaylad eylerdir.

GENçLERMZ BZM GELECEMZDR

Gençlerimiz bizim geleceimizdir. Gençlerimizin rahatlkla gezebilecei, dinlenebilecei yerlerin olmas lazm. Ama gençlerimizin bir yerde gezerken, dinlenirken ya da elenirken bakalarn rahatsz etmeye haklar yoktur. diyen Kaya, son olarak unlar söyledi:

Bir bakasnn inancna ya da yaantsna karmaya haklar yoktur. Bu açdan baktmzda yetkililerin iinin sadece park yapmak olmadn söyleyebiliriz. Yetkililer bir park yaptktan sonra, toplumun, insanlarn o parkta nasl rahat edebilecekleri yönünde tedbirler de almaldr. Daha önce de söylediimiz gibi bütün parklarn öncelikle güvenli bir mekn haline getirilmesi gerekir. Bu parklarda suç ya da günah ilenmemeli, bunun önüne geçilmelidir. Eer parklar insanlarn rahatlkla gidebilecei yerler haline getirilirse insanlar dinlendikten sonra size teekkür edeceklerdir. Hem devlet olarak hem de toplum olarak bizler, u anda gençlerimizi uyuturucu ve alkolden kurtarmaya çalyoruz. Maalesef u anda uyuturucu ya 13, alkol kullanma ya ise 9a kadar dümü durumda. Eer bunun önüne geçmek istiyorsak bu hastal üreten bütün bataklklarn kurutulmas gerekir. Maalesef bugün bu bataklklardan birisi de babo ve kontrol edilmeyen parklardr. Yetkililerin bu türden parklara acil müdahale etmesi ve ailelerin rahatlkla kullanabilecei yerler haline getirmesi lazm. Öyle ki bir genç parka gittiinde o genci kaybetmeyelim, bilakis o genci kazanabilelim.

Ana Sayfaya Git