Parlamenter sistemi istiyor

İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, 'İYİ Parti olarak temel görüşümüz, çağın ihtiyaçlarına göre güçlendirilmiş parlamenter sisteme bir an önce geçilmesidir' dedi.

Haberler 28.06.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Sözcüsü Cihan Paçac, parti genel merkezinde basn toplants düzenlendi. Paçac, 23 Haziran stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimini kazanan Ekrem mamoluna baarlar diledi. stanbul seçimi sonras Cumhur ttifaknn, sandkta çkan sonuca bakarak ders çkarmas gerektiini söyleyen Paçac, sandktan çkan sonucun demokrasinin gelecei açsndan millete umut verdiini kaydetti.

EHLYET VE LYAKAT YENDEN TESS EDLMELDR

Paçac, 24 Haziran 2018deki oylamann ardndan hayata geçen Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin, sorunlar çözmek bir yana, yeni sorunlar ve krizler üreten bir yapya dönütüünü söyleyerek, öyle konutu:

Yaadmz ekonomik krizin temel sebebi de bizzat sistemin kendisidir. Bu sistem deimedii sürece, salt ekonomik tedbirlerle ekonomik krizin almas da mümkün gözükmemektedir. Y Parti olarak temel görüümüz, çan ihtiyaçlarna göre güçlendirilmi parlamenter sisteme bir an önce geçilmesidir. ktidar erkinin, tek bir kii tarafndan ya da yakn akraba ve yandalarca deil, anayasal kurumlarca kullanld bir kurallar ülkesi olmaldr. Kamu hizmetlerinde, ehliyet ve liyakat yeniden tesis edilmelidir. Türkiye yatrm, üretim ve istihdam konuan, ihracat seferberliini balatm ve dünya ile rekabet eden bir ülke, ekonomimiz ise, üreten ekonomi haline gelmeli, ithalat seviciliine son verilmelidir. zlenmesi gereken yol, partiler aras diyaloun balatlmas ve gerilim stratejilerinin terk edilerek milletimizin ve devletimizin problemlerine çözümler üretilmesidir.

TAKPçS OLACAIZ

Paçac, TBMMde AK Partinin Sal, MHPnin ise çaramba günü grup toplantlarn gerçekletirdiini hatrlatarak, unlar söyledi:

Her iki genel bakann konuma üslubuna baknca, deien bir ey olmadn, 23 Haziranda milletimizin, bu nobran üsluba verdii mesaj, maalesef alglayamadklarn üzüntüyle müahede ettik. Y Parti olarak yaptmz eletirilerden, iktidar partisinin istifade etmesini beklerdik. Muhalefet elbette eletirecektir. Bu görevi millet vermitir. ktidarn yetkilerini nasl kullandnn, milletin parasnn nasl ve nerelere harcadnn tabi ki, takipçisi olacaz.

Ana Sayfaya Git