Partiler Seçim Halk Ekonomi!

Siyasi Partiler "seçimlere" odaklanırken, vatandaş ise "hayat pahalılığı ve işsizlikten" yakınıyor.

Haberler 22.02.2019 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye ekonomik krizin gölgesinde yerel seçimlere gidiyor. Kimi çevrelerce yerel seçimlerin ardndan daha büyük bir ekonomik krize girilecei eklindeki yorumlarn Söz Haber ekibi vatandaa sordu.

Austos aynda rahip Brunson krizi ile ba gösteren döviz kurlarndaki yükseklik, vatandan cebine zam olarak yansmt. Gda ürünlerinde fahi artlar sonras çar-pazar yangn yerine dönerken, gözler yerel seçimlere çevrildi.

Kimi kriz tellallarnn yerel seçimlerin ardndan Türkiyenin büyük bir ekonomik darboaz yaayaca iddialar vatandan gündeminde. Peki vatanda kriz iddialarna ilikin neler düünüyor? Seçim vaatleri ekonomiyi nasl etkiliyor?

te vatandalarn ekonomik gidiata yönelik görüleri;

SEçMDEN SONRA MI?

Yunus Yldz, yiye gidecek gibi görünmüyor, ekonomi de gün geçtikçe kötü oluyor. Dolarn yükselmesi piyasann altn üstüne getirdi. u an dütüünü söylüyor ama hala piyasann dengesini bozacak yükseklikte. sizlik hat safhada en azndan bizim bölge için öyle. Bin kiilik i bavurusuna on binlerce insan gidiyor. e girenlerde referans araclyla giriyorlar. Tand olmayanlarda yine bota kalyor ite Türkiyenin hali bu. Seçimden sonra da iyi bir sürece gireceimizi sanmyorum.

DÜZELECEN DÜÜNMÜYORUM

aban Yldz, yi günlerin bizi beklediini ve seçimden sonra durumun düzeleceini düünmüyorum. u an en büyük sorunumuz isizlik meselesi. Ben dört senedir isizim ve benim gibi nice insanlar var. KURa dört senedir bavuruyorum adm çkmyor bir türlü. Yam krk siz olduum için de hala evlenemiyorum. naatta çalyordum inaat sektörü de durdu isiz kaldm. Kiramz bile ödemekte zorlanyoruz. Seçim vaatleri de ekonominin üzerinde oldukça etkili oldu. Seçimden sonra da bir ey ler deimeyecek.

HAYAT çOK PAHALLI

Mehmet Sürgüt, Hayat çok pahall, asgari ücretle çalan bir insann kirac olduunu iki üç tane çocuunun okula gittiini düünün bu insan nasl geçinsin. Sebze fiyatlar alm ban gidiyor almaya gücümüz yetmiyor. Bu seçimde bir bahanedir. Seçimden sonra düzelir diyorlar ama bu böyle devam edecek. imdiye kadar hiçbir ey yaplmad, verilen sözler unutuldu imdi de seçim vaatleri sralanyor ama seçimden sonra unutulur. Türkiyenin gündemi belli, önce isizlik sorununun çözülmesi gerekiyor. Milyonlarca üniversite okuyan gençler isiz.

FAKR NSAN ÖLSÜN MÜ?

Kemal Güler, Pazarlar kurulduu zaman insanlar akam bekliyor ki fiyatlar düsün. Fakir insan ksacas ölsün yada ot yesin. Siyasilerimiz, halkn içinde deiller. Gelip halkn içinde yaamas gerekiyor. Ki halkn durumunu anlasn öyle ekranlarda halkmza yardm edeceiz demesiyle i bitmiyor. Ksacas fakir insan ölsün mü?

Ana Sayfaya Git