Pastalara el konuldu

DİYARBAKIR’da, Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle önlem alan polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Binası'na getirilen ve üzerinde 'Hakikat aşktır, aşk özgür yaşamdır' yazılı pastaya el koyarken, getiren 2 kişi de gözaltına alındı. HDP İl Eş Başkanı Şerif Camcı ise Nevruz etkinliğinde görev alanlara moral amacıyla eğlence düzenlediklerini ve pastanın bu amaçla getirildiğini öne sürdü.

Haberler 05.04.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Polisi, Abdullah Öcalann doun nedeniyle kent genelinde önlemlerini arttrd. Merkez Balar ilçesinde bulunan HDP il binasnda, HDP, DBP ve DTKliler tarafndan mral cezaevinde bulunan Abdullah Öcalann duum günü için etkinlik düzenlenecei bilgisini alan polis, bina önünde önlem ald.

Y PASTALARINA EL KONULDU

Ölen saatlerinde bina içinde balayan etkinlik devam ederken, saat 17.00de bir araç ile üzerinde, Hakikat aktr, ak özgür yaamdr yazl sar, karmz ve yeil güllerle süslenmi bir pasta getirildi. Polis pastaya bina giriinde el koyarken, getiren 2 kiiyi de gözaltna ald.

HDP Diyarbakr l E Bakan erif Camc, konuyla ilgili olarak yapt açklamada, 21 Martta kutlanan Nevruz etkinlii sonras bütün personele moral amaçl pasta kesilecekti. Pastayla birlikte müzik ve elence olacakt dedi. Olayla ilgili soruturma.

Ana Sayfaya Git