Patlama bomba imiş

Ankara Çukurambar'daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü'nde dün meydana gelen patlamaya ilişkin, Ankara Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, incelenen görüntüler sonucunda, şüpheli bir erkeğin bomba düzeneği yüklü olduğu değerlendirilen bir çantayı, vergi dairesinin girişine koyduğu belirtildi. Söz konusu kişinin, bomba düzeneği hazırladığı tespit edildi.

Haberler 03.02.2018 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Valiliinin açklamasnda u ifadelere yer verildi:

1 ubat 2018 Perembe günü saat 20.03de Ankara Vergi Dairesi Bakanl Binas önünde meydana gelen patlamayla ilgili olarak yaplan incelemede, söz konusu patlamann, bomba düzenei kullanlarak gerçekletirildii yönünde bulgular elde edilmitir.

Emniyet Genel Müdürlüü ve Ankara Emniyet Müdürlüünün ilgili birimlerinin ortak çalmasyla, bölgedeki KGYS, PTS ve güvenlik kameralar görüntüleri incelenerek üpheli erkek bir ahsn beraberinde getirdii ve bomba düzenei yüklü olduu deerlendirilen bir çantay, Vergi Dairesinin giriine koyduu ve bomba düzeneini hazrlad tespit edilmitir.

BOMBA DÜZENE

Yaplan bu çalmalar kapsamnda, 02/02/2018 günü, sabaha kar 04.00 sularnda, üpheli ahs ile birlikte kendisine yardm eden ve ayn araçta bulunan 2 kii Osmaniye ilinde, dier 2 kiinin içinde bulunduu araç ise Adana ilinde yakalanmtr. Daha sonra bu kiilerle irtibatl olan, rnak ilinden 2 ve Mardin ilinden 2 kii olmak üzere toplam 8 üpheli ahs gözaltna alnmtr.

Sahte kimlik tayan ve yakalama srasnda ölü olarak ele geçirilen 1991 Mardin Mazda doumlu Ersen ERTOGANn, PYDnin kontrolünde bulunan Suriye krsalnda YPS içinde eitim ald ve yasa d yollardan ülkemize girdii deerlendirilmektedir. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git