Paylan: Diyarbakır'da neden koronavirüs testi yok?

HDP Milletvekili Garo Paylan, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavirüs testinin yapılmamasını Meclis gündemine taşıdı.

Haberler 21.03.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Garo Paylan, Diyarbakrda koronavirüs (Kovid-19) testinin yaplabilecei açklanan Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde, testin bulunmamasn Salk Bakan Fahrettin Kocaya sordu.

Paylan, Kocann yantlamas istemiyle verdii soru önergesinde, Virüsün bulama riski bakmndan tehlikeli bir konumda olan salk çalanlarnda, virüsün bulamasn engelleyen mahiyette; maske, eldiven, gözlük, koruyucu elbise gibi koruyucu donanm malzemeleri bulunmamaktadr ifadelerine yer verdi.

TEST NEDEN YOK?

Paylan, önergesinde u sorular sordu:

* Koronavirüs testinin yaplabileceini ilan ettiiniz Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde neden test bulunmamaktadr?

* Diyarbakrdaki hastanelerde, virüsün bulama riskini ortadan kaldracak koruyucu malzemeler tüm salk çalanlarna eksiksiz biçimde ne zaman salanacaktr?

* Diyarbakrdaki hastaneler, test sonucu pozitif çkan koronavirüs hastalarn tedavi edecek kapasite ve donanma sahip midir?

* Vatandalarmz, kolay ulaaca, çabuk sonuç alabilecei, ücretsiz koronavirüs testine ne zaman ulaacaktr?

Ana Sayfaya Git