Pazardan Avrupa şampiyonasına!

Diyarbakırlı Yakup Erat, bir yandan pazarcılık yaparak ailesini geçindirirken diğer yandan da tutkuyla aşık olduğu kick boks sporunu yapıyor

Haberler 19.06.2019 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pazarclk yaparak kendisinin ve ailesinin geçimini salayan Diyarbakrl Yakup Erat, kick boksta önemli derecele imza att. u ana kadar 2 Avrupa üçüncülüü, 1 Türkiye ikincilii ve 1 de Türkiye üçüncülüüne imza atan ampiyon pazarc, sporuna daha fazla zaman ayrmak için yetkililerden yardm bekliyor.

Yakup Erat, Diyarbakrl bir ailenin 6 çocuundan en küçüü. 15 yanda olan ve gelecee umutla bakan Yakup, hayatn zorluklaryla küçük yata tant. Korkmayan ve dört elle hayata sarlan Yakup, hem ekmeini babasyla birlikte pazarclk yaparak kazanyor hem de çok sevdii kick boks sporunu yapyor. 7 yl önce balad kick boksta önemli dereceler elde eden Erat, 2 Avrupa üçüncülüü ve Türkiye ikinciliine imza att. 10. snf örencisi olan Yakup Erat, idmanlarnda arda kalan zamanlarn da babasna pazarclk yaparak deerlendiriyor.

Erat, hedefinin Türkiyenin ve dünyann en iyi sporcular arasnda yer almak olduunu söyledi. Erat, 7 yldr kick boks yapyorum, babamn srar üzerine baladm. Normal günlerde okula gidiyorum okul çk babamn yannda pazarclk yapyorum. Pazardan sonra ise idman yapmak için salona geliyorum. Erzurumda yaplacak olan Türkiye ampiyonasna katlacam, sponsorumuz olmad için sknt yayoruz, gidemiyoruz. Bize destek olunmasn istiyorum. imdiye kadar bir tane Türkiye 3lüüm, bir tane Türkiye ikinciliim ve 2 defa da Avrupa 3üncüsü oldum dedi.

AMACIMIZ çOCUKLARI SPORA YÖNLENDRMEK

17 yldr kick boks Antrenörlüünü yapana ve kick boks milli takm antrenörü Hac Heybet Alan, amaçlarnn çocuklara sporsal faaliyetler öreterek terör ve uyuturucudan uzak tutmak istediklerini dile getirerek yetkililerden destek beklediini söyledi. Alan, Bizim amacmz Diyarbakrdaki gençleri sporsal anlamda kazanma, farkl yönlere gitmelerini engelleyerek spora yönlendiriyoruz. Bunlar için illaki imkan lazm, imkanlar kstl olduu için Diyarbakr bölgesini az çok herkes biliyor, hepsi fakir çocuklardr. Amaç teröre ve uyuturucuya gitmemeleri, Diyarbakr zaten hep ön yargl, bu ön yarglardan kurtulmak istiyoruz. Biz artk terörle, uyuturucuyla deil de ampiyonlarla, baarlarla anlmasn istiyoruz. Yakupta bunlardan biri, Yakup ilk yaz okulundan buraya geldi. Yaz tatilini deerlendirme amaçl geldi, bizde ondaki cevheri görünce devam etmesini istedik. Yakup gibi nice sporcularda var, biz gençlere sahip çkmak istiyoruz, buradan yetkililere seslenmek istiyoruz, bunlar sadece bizlerle olacak i deil diye konutu.

UYUTURUCUYA VE TERÖRE VURULAN BR DARBEDR

Alan, Diyarbakrl çocuklara destek verilirse uyuturucu ve terörün bitebileceini vurgulayarak aldklar her madalyann teröre ve uyuturucuya bir darbe olduunu ifade etti. Alan, Diyarbakrda birçok ey yaplyor birazda spora ve Diyarbakr çocuklarna destek verilse, burada terör ve uyuturucu biter. O kadar yetenekli sporcularmz var ki, destek olmad için mecbur brakyorlar. Braktklar zamanda farkl yönlere gidiyorlar. Bizim her aldmz madalya uyuturucuya ve teröre vurulan bir darbedir. Biz dikenler içerisinde gül yetitiriyoruz, ama imkanlarmz kstl. Kendimiz için istemiyoruz, çocuklar için destek istiyoruz ifadelerini kulland.

Yakupun babas dris Erat ise oluyla gurur duyduunu, 2011den beri sokaklarda kalmamas için spora gönderdiini hocasnn bekledii cevhere destekçi olarak karlk vererek bugünlere geldiini kaydederek, her zaman bo vaktinde kendisine pazarda yardm ettiini aktard.

Ana Sayfaya Git