Pedal çevirdi!

Diyarbakır’da geçirdiği bir kaza sonucu sol bacağını kaybeden hemşire Hatice Tunç (21), protez bacağıyla 'Kadınlar bisikletle buluşsun' etkinliğinde bisikletle 14 kilometre yol katetti.

Haberler 29.04.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda faaliyet yürüten Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübünce Kadnlar bisikletle bulusun etkinlii düzenlendi. Merkez Kayapnar ilçesindeki 15 Temmuz ehitler Parknda bir araya gelen 20 kadn, 14 kilometre pedal çevirdi. Protez bacayla bisiklet kullanan hemire Hatice Tunç ise dikkat çekti.

Geçirdii bir kaza sonucu sol bacan kaybeden Hatice Tunç, kendisi gibi bedensel engelli kiilerin evlerine hapsolmasn istemediini söyledi. Diyarbakrda bir salk ocanda 1 yldr hemirelik yaptn anlatan Tunç, Kadnlar olarak hayatn her alannda olduu gibi bisiklet ile de trafie çkabiliyoruz. Benim için bir arts daha var. Protezimle bisiklet kullanyorum. Bu benim için büyük bir baardr. Bunu yapmak birçok insan için belki imkansz görülebilir, ama ben yaptm ve bakalarnn da yapabileceine inanyorum. nsanlar denemedikleri, bakalarnn söylemleriyle yapamayacaklarna inandrlm bir ekilde evlerinde oturuyorlar. Ben bunun olmasn istemiyorum ve insanlara yapabileceklerini göstermek için elimden geleni yapyorum dedi.

NSANLARIN DÜÜNCELERYLE DE SAVAIYORUM

Protez bacayla bisiklet sürebilmesinin kendisi için önemli olduunu belirten Tunç, Bizim için Bana bir olay geldi, otursun evinde sakin bir hayat yaasn, otursun ükretsin haline ve hayat dardan izlesin diyorlar. Ben asla bunu yapmadm, kimsenin de yapmasn istemem. çünkü bu hayat bizim ve kimse bizim ne hissettiimizi, ne düündüümüzü anlayamaz. Ben hayatn her alannda olduum zaman daha mutluyum. Evde oturmak bana göre bir ey deil. Kimseye göre de bir ey deildir. Ben sadece bacamn olmayyla deil, çevremdeki insanlarn düünceleriyle de savayorum. Bunu yapmak benim için bir hedef oldu. nsanlarn evlerine hapsedildiini görünce, daha fazla aktif olarak insanlarn heveslenmesini istiyorum. Umarm birçok insana faydam dokunur diye konutu.

Turun ardndan etkinlik, kadnlarn bisikletle ilgili yaam hikayelerinin olduu söyleyile sona erdi. Etkinlie katlan dier kadnlar da hemire Haticenin yaama tutunmasnn herkese örnek olmas gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git