Peker'e korumada FETÖ izi

Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e "DHKP-C tehdidi" bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi.

Haberler 28.05.2021 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Valiliine 2017de DHKP-Cnin Okmeydannda suç örgütü elebana ait kumarhaneye saldrlar düzenleyebilecei yönünde tutanak gönderildii ortaya çkt

Organize suç örgütü eleba Sedat Pekere tahsis edilen korumalara yönelik kararlarla ilgili süreçte Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) stanbul Emniyeti yaplanmasnn etkili olduu örenildi.

Emniyet Genel Müdürlüü kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, FETÖden ihraç edilen eski Kadköy lçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir, organize suç örgütü eleba Sedat Pekerin DHKP-C tarafndan tehdit edildii ve bu nedenle Pekere koruma gerektiine yönelik olarak 16 Ocak 2015te stanbul Emniyet Müdürlüünün terör ve istihbarat birimleri arasndaki yazmalar balatt.

Bu yazmalarda, DHKP-C güdümünde yayn yapan internet sitesinde, suç örgütü eleba hakknda hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullanldna yönelik deerlendirmeler yapld.

Kararn tebli edildii suç örgütü eleba, 26 Ocak 2015te koruma istemediini bildirdi ancak 5 ubat 2015te tekrar koruma için bavuruda bulundu.

Bu talebin ardndan stanbul Emniyet Müdürlüü stihbarat ube Müdürlüünden 20 ubatta, Terörle Mücadele ube Müdürlüünden de 26 ubatta stanbul Koruma ube Müdürlüüne Sorumlu l Emniyet Müdür Yardmclar imzasyla Pekerin DHKP-C tarafndan tehdit edildiine yönelik yazlar yazld.

Emniyet Genel Müdürlüü kaynaklarna göre, stanbul l Koruma Komisyonu 6 Mart 2015te toplanarak Peker için polis yakn koruma karar ald.

Ayn komisyon tarafndan Pekere koruma verilmesiyle ilgili karar 2016, 2017, 2018 ve 2019da da uzatld.

Ad FETÖ borsas iddialarna karan ve meslekten ihraç edilen eski stanbul Emniyet stihbarat ube Müdürü Özgür Tademirin, 2017de stanbul Valiliine, DHKP-Cnin Okmeydannda suç örgütü elebana ait kumarhaneye saldrlar düzenleyebilecei uyarsnn yer ald bir tutanak gönderdii tespit edildi.

Örgüt eleba için verilen koruma karar 2020 Eylül aynda kaldrld.

Ana Sayfaya Git