Peker'in yakalanması için İnterpol devrede

Sedat Peker'in yakalanması için İnterpol üzerinden takip yapıldığı öğrenildi.

Haberler 10.04.2021 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sedat Peker ve liderliini yapt organize suç örgütüne yönelik stanbul Anadolu Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda stanbul Emniyet Müdürlüü Organize Suçlar ubesi ekipleri teknik takiple balantl kiileri belirledi. Pekerle balantl üphelilerin stanbul, Ankara, Hatay, Trabzon ve Kocaelinde adresleri tespit edildi.

ARAMALAR YAPILDI

Emniyetin titiz çalmasyla operasyon için harekete geçildi. Pekerin yakalanmas için de nterpol üzerinden takip yapld örenildi. Pekerin ylbanda Karadadan Makedonyaya geçtii, bu ülkede gizlenmek için sahte kimlik, pasaport edinmeye çalt kaydedildi. Bu aamadan sonra Pekerle balantlar belirlenen isimlere yönelik gözalt kararlar çkartlarak operasyon balatld. üpheliler hakknda suç ilemek amacyla örgüt kurmak, nitelikli yama, gasp, rüvet, yaralama, tehdit ile kiiyi hürriyetinden yoksun klma gibi suçlardan soruturma yürütülüyor. 5 ilde 121 adrese yaplan operasyonda u ana kadar 52 kii gözaltna alnd.

ARAMALAR KAMERADA

Özel harekat ekiplerinin de destek verdii operasyonun stanbul ayanda 74 adrese baskn yaplrken, 43 kii gözaltna alnd. üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda; 16 tabanca, 4 kurusk tabanca, 9 arjör, 3 av tüfei, 54 delici ve kesici alet, 2 çelik yelek, bin 270 fiek, 332 kartu, 8 telsiz, uzun namlulu silah dürbünü, çok sayda çek-senet ele geçirildi. üphelilerin emniyetteki ilemleri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git