Pençe Kilit Harekatı bir ayı geride bıraktı: 95 terörist öldürüldü

Hakkâri Çukurca’nın karşısındaki Metina Vadisi ile Avaşin-Basyan, Zap bölgesinde 17 Nisan’da Pençe Kilit adıyla başlatılan hava destekli kara harekâtının birinci ayında 95 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün çok sayıda barınma alanı imha edildi.

Haberler 17.05.2022 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Irakn kuzeyinde balatlan Pençe Kilit Harekt kesintisiz devam ederken, operasyon bir ay geride brakt. Harektta u ana kadar 95 terörist etkisiz hale getirilirken, bunlardan 15inin bölge ve alan sorumlusu yöneticiler olduu tespit edildi.

Silahl insansz hava araçlar (SHA) ile insanl keif uçaklar (KU)larla keif, dinleme ve gözetleme faaliyetini sürdüren güvenlik güçleri teröristlerin önemli barnma alanlarn imha etti.

MAKET UçAKLA SALDIRI GRM ÖNLEND

Teröristlerin Duhokun Kanimasi ilçesinin Amediye kasabasnda konulu bulunan TSKya ait askeri üsse yönelik 3er adet RPG-7 roketatar mühimmat baladklar iki maket uçakla saldr giriimi son anda önlendi. Maket uçaklar üsse yaklamadan Mehmetçik tarafndan havada etkisiz hale getirildi.

4 TON PATLAYICI MHA EDLD

Skan örgüt üyeleri bölgeden çkabilmek için telsizle irtibat kurmaya çaltklar tespit edilirken, harektn sürdüü Avain Mamre, Krmz tepe, Ertu, Werheli ve uke bölgelerinde örgütün kimya laboratuar olarak kulland üç ayr maara tespit edildi. El yapm uzaktan kumandal patlayc yapmnda kullanlan 4 ton Amonyum Nitrat gübresi ile yüklü miktarda Kompoze-A, TNT, RDX, PETN maddeleri ele geçirilerek yerinde imha edildi. Zap Vadisi içinde kalan Bedevi Kalesi, ivi, Aris ve Mervanis bölgelerinde teröristlerin k aylarnda ideolojik eitim ald, toplant ve kongre-konferanslar yaptklar 200 kii kapasiteli bir yer alt sna da tespit edilerek içindeki yüklü miktarda tbbi ve yaam malzemeleriyle birlikte imha edildi.

REVR VE DKMEV BULUNDU

Avain-Basyandaki Küçük Cilo, Nerveh, Kinyani, Tirvani, Dinazor Kayal, amke ile Kunika tepesi bölgelerinde yaral ve hasta teröristlerin tedavilerinin yapld üç revir ve hastane, bölgeler aras dier terörist gruplarla iletiimin saland muhabere binas ile telsiz komuta merkezi, terörist kyafetlerinin dikiminin yapld diki makinelerinin bulunduu iki dikimhane de tespit edilerek kullanlamaz hale getirildii açkland.

65 SIINAK 245 EYP MHA EDLD

çukurca karsndaki Metinann Derar, Hiror, Keste, Beili, Zendura, Seraro, Begova, Dilber tepesi bölgelerinde bir ay içinde 65 snak ve uçaksavar mevzii vurularak imha edildi. Harektn balamasndan bu yana 937 terörist, F-16larla hedefe kilitlenen güdümlü ve akll yeni nesil mühimmatla nokta atla vuruldu. Bölgeye arazi yapsyla uyumlu kamuflajl kyafetlerle yerleen Mehmetçik, Pençe Kilit Harekt bölgesinde teröristlerin araziye tuzaklad 245 mayn ve el yapm patlaycy da imha etti. Bölgeyi 7/24 kontrol altnda tutan birlikler snr hattnda keif, dinleme ve gözetleme faaliyetlerini youn biçimde sürdürdüü kaydedildi.

11 MEHMETçK EHT OLDU

Bir ayda 11 asker de ehit oldu. 17 Nisandan bu yana devam eden operasyonda üstemen Ömer Deliba, temenler Kaan Kanlkuyu, Bekir Can Kerek, uzman çavular Furkan Gök, Kubilay çon, Mümin çarkç, sözlemeli erler Frat Canl, Doukan Korkmaz, Nurettin Uzun, Yunus Kalkan ve Selman Güler ehit oldu.

Ana Sayfaya Git