Pençe Kilit Harekatı: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 37 oldu

PKK’lı teröristlerin Türkiye topraklarına sızma girişiminde kullandıkları en önemli barınma alanlarından olan Metina, Avaşin-Basyan ve Zap’a yönelik eş zamanlı başlatılan hava destekli kara harekâtında teröristlere ait cephanelik ele geçirildi. Teröristlerin güvenlik güçlerinin kullandıkları patika ve stabilize yollar ile stratejik noktalara kaçarken tuzakladıkları 43 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Haberler 21.04.2022 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzeyi Iraktan Türkiyeye yönelik saldr, szma giriimi ve terör tehdidinin ortadan kaldrlmas amacyla PKKl teröristlere kar 17 Nisan günü balatlan Pençe Kilit Harekat devam ediyor.

Harekt bölgesinin kuzeyindeki Amediye-Kanimasi koridoruna doru kaçmaya çalan teröristlerin, güvenlik güçlerinin arazideki hareket ve manevra kabiliyetini zayflatabilmek için stratejik öneme sahip geçi güzergahlarna metal variller içinde yerletirdikleri uzaktan kumandal ve basma düzenekli el yapm patlayc tespit edilerek, imha edildi.

YERALTINDA CEPHANELK çIKTI

Bomba arama köpeklerinin kullanld operasyonda Akrep Tepesi ile Kinyani bölgesinde teröristlere ait bir yer alt tünelinde ar silahlar bulundu.

Teröristlerin nem ve rutubetten kaynakl pas ve oksitlenmeyi önlemek için naylon ve muambalara sarp gizledikleri 2 adet SPG-9 geri tepmesiz top, 8 adet RPG-7 roketatar, 1 adet Doçka uçaksavar sehpas ve mühimmat ile Dle mücadele ad altnda batl ülkelerin Suriyede terör örgütüne yapt yardm silahlarndan olduu belirlenen yeni nesil sveç meneli 5 adet AT-4 hava savunma füzesi, SHA görüntülerine yakalanmamak için arazide yürürken kullandklar 350 adet termal emsiye ile askeri kamuflajl çadr ve brandalar ele geçirildi.

TEMEN KAAN EHT OLDU

Bu silahlarn ele geçirildii bölgenin karsndaki vadide konumlanan bir grup teröristin roketatarl saldrsnda temen Kaan Kanlkuyu ehit oldu, ayn bölgede bir temen daha ehit olmutu.

Saldrnn gerçekletii bölgede younlaan operasyonda harekatn balamasndan bu yana öldürülen terörist says ise 37ye çkt.

Dün gece Eskiehir Birletirilmi Hava Harekat Merkez Komutanl ile Diyarbakr 8. Ana Jet Üssünden havalanan uçaklar terör yuvalarna bomba yard.

FIRTINA OBÜSLERYLE VURDULAR

çukurcann karsndaki Zap Vadisi içinde kalan Rekan, Nerveh ve Tirvani Köylerine yakn 5 ayr noktada istiflenen yaklak 4 ton kuru gda ve bomba yapmnda kullanlan 150 çuval yüzde 33 azot içeren Amonyum Nitrat gübresi bulundu, ele geçirilen yaam malzemeleri ve gübreler de yerinde imha edildi.

Harekatn sürdürüldüü bölgede belirlenen hedefler gece boyunca çukurca-Irak snrnn sfr noktasndan frtna obüsleriyle vuruldu.

PEMERGELER KONTROL NOKTALARI OLUTURDU

Harektta teröristlerin lojistik ihtiyaçlarnn karland ikmal yollar da tamamen kapatld.

Operasyon bölgesine giden köy ve mezra yollarnda pemerge tarafndan geçici kontrol noktalar oluturuldu.

Siviller harektn yürütüldüü bölgeye 10 kilometre mesafe uzakta tutularak alana sokulmuyor.

YARIM AY GÖRÜNÜMÜNDE 28 KLOMETLE GÜVENL KORDOR

Avain-Basyanda teröristlere ait bir mühimmat deposu da iki taarruz helikopteri tarafndan vuruldu.

Yaanan iddetli patlamalar çukurca hattndaki snr köylerinden de duyuldu. Harektn devam ettii Uludere, Silopi, Beytüebap snr hattndan balayarak Hakkrinin çukurca, emdinli ve Derecik ilçelerine kadar uzanan snrn sfr noktasnda yarm ay görünümünde 28 kilometre uzunluunda güvenli hat oluturuldu.

Güvenli koridor ile teröristlerin Türkiyeye szmalarnn da önü kesilmi oldu.

Ana Sayfaya Git