Pençe'de bilanço

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kaplan Operasyonu'nun planlandığı şekilde sürdüğünü, komandoların hava hücum harekatıyla planlanan bölgelere intikal ettiğini belirterek, "Bölge, komandolarımız tarafından didik didik aranmakta, teröristlerin bütün inlerine girilmekte, inleri, barınakları, sığınakları başlarına yıkılmaktadır. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda önemli başarılar elde edildi, 41 terörist etkisiz hale getirildi, bunun yanı sıra ciddi miktarda, silah, araç-gereç, mühimmat, elektronik malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildi" dedi.

Haberler 30.06.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar bakanlnda, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ile bakan yardmclarnn da katlmyla haftalk video konferans toplants yapld.

Ordu komutanlar, Muharip Hava Kuvveti Komutan ve Donanma Komutannn yan sra Afganistandaki Türk Görev Kuvveti Komutan, NATO Karargahndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Bakan, KKTCdeki Kbrs Türk Bar Kuvvetleri Komutannn da katld toplantda Bakan Akar, gelimeler ve sahadaki son duruma ilikin bilgi ald, talimatlar verdi.

Savunma ve güvenlik konularnn yan sra Kovid-19a yönelik tedbirlerin de ele alnd toplantnn ardndan deerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, Türk Silahl Kuvvetlerinin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann direktifleri dorultusunda karada, denizde ve havada önemli faaliyetleri yerine getirmeye devam ettiini belirtti.

Kahraman ve fedakar TSK mensuplarnn ölürsem ehit kalrsam gazi anlay içinde büyük fedakarlk ve kahramanlkla gece-gündüz, da-bayr, yaz-k demeden kendilerine verilen görevleri büyük kahramanlkla yerine getirmeyi sürdürdüünü dile getiren Akar, Mehmetçiimizin kahramanlk ve fedakarl, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duas ile Sayn Cumhurbakanmzn talimat ve destekleriyle geldiimiz bu nokta son derece gurur verici, övünç duyulacak bir noktadr diye konutu.

Terörle mücadele faaliyetlerinin artan azim ve kararllkla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceini vurgulayan Akar, 15 Haziranda Pençe-Kartal Harekat ile teröristlerin Irakn kuzeyindeki inleri, toplam 81 hedef, çok baarl, isabetli ekilde Hava Kuvvetlerimiz tarafndan imha edildi diye konutu.

- Irakn siyasi, toprak bütünlüüne son derece sayglyz

Söz konusu harekatn ardndan balatlan Pençe-Kaplan Operasyonunun Mehmetçiin büyük baars ve kahramanlyla devam ettiini bildiren Akar, unlar söyledi:

Bu operasyon da Kara Kuvvetlerimizin daha önceki baarlarna ilaveten tarihe altn harflerle geçecek ekilde gerçekletiriliyor. Tüm birliklerimiz yaplan hava hücum harekatyla, planlanan bölgelerine intikal ettiler. Bölgelerini kontrol altna alma çalmalar devam ediyor. Bölge, komandolarmz tarafndan didik didik aranmakta, teröristlerin bütün inlerine girilmekte, inleri, barnaklar, snaklar balarna yklmaktadr. Hainlerin, teröristlerin sivil halk da hedefleyerek koyduklar el yapm patlayclar, maynlar temizlemek için çalyorlar. Önümüzdeki günlerde bunlar da temizleyerek bölgenin tam olarak kontrol altna alnmas mümkün olacak. u ana kadar yaplan çalmalarda önemli baarlar elde edildi, 41 terörist etkisiz hale getirildi, bunun yan sra ciddi miktarda, teröristlere ait barnaklarda, snaklarda silah, araç-gereç, mühimmat, elektronik malzeme ve yaam malzemesi ele geçirildi.

Hedeflerinde sadece teröristlerin olduunu belirten Akar, öyle devam etti:

Yaptmz çalma ile teröristlerin ülkemize, milletimize, hudutlarmza, karakollarmza, yönelik saldrlarn önlemeyi amaçlyoruz. Teröristler buralardan çeitli ekillerde halkmza, hudutlarmza saldr düzenliyor, tacizde bulunuyordu. Buna izin vermeyeceiz, meydan vermeyeceiz. Bu konuda kararlyz, azimliyiz. Faaliyetlerimizi sonuna kadar sürdürüp en son teröristi etkisiz hale getirerek bu faaliyetlerimizi sonuçlandracaz. Bu faaliyetleri yaparken bizim için en öncelikli konulardan biri komumuz Irakn siyasi bütünlüüne, toprak bütünlüüne son derece saygl olduumuzun bilinmesidir. Bu konuda yapmaya çaltmz, meru müdafaa çerçevesinde teröristleri etkisiz hale getirmektir. Yaptmz bütün çalmalar uluslararas hukuka uygun ekilde yapyoruz. Sivil halka herhangi bir zarar gelmemesi için de her türlü önlemi alyoruz.

- Bizim için masum insanlar, tarihi ve dini yaplar, çevre dokunulmazdr

Türk Silahl Kuvvetlerinin sivillere yönelik tutumunun herkes tarafndan bilindiine dikkati çeken Akar, unlar kaydetti:

Sivillere yönelik hassasiyetimiz bugüne kadar yaptmz operasyonlarn hem planlamasnda hem uygulanmasnda en önemli konulardan biri olmutur. Bu konuda tüm Silahl Kuvvetler mensuplar, Bakanlk mensuplar son derece hassas ve dikkatli bir ekilde planlama yapmakta ve bunu da ayn ekilde uygulamaktadr. Gerek u anda gerekse daha önceki operasyonlarda olduu gibi baz yalan haberlerle terör örgütü PKK/YPG kayplarn alg operasyonlaryla kapatmaya çalmaktadrlar. Bu iddialar asla gerçek deildir. Biz faaliyetlerimiz srasnda sadece sivilleri deil ayn zamanda tarihi, dini yaplarla çevrenin de korunmas için çok ciddi çaba harcamaktayz. Bu çabamz tüm dünya tarafndan bilinmektedir. Bizim için masum insanlar, tarihi ve dini yaplar, çevre dokunulmazdr. Bu konuda çok ciddi gayret sarf ediyoruz. Bizim bu konudaki uygulamalarmzn tüm dünyada operasyon tarihi için önemli örnekler olduunun da altn çizmek istiyoruz. Bu konuda Mehmetçiimizle ne kadar gurur duysak, övünsek azdr. Terörü bitirme kararllyla yerine getirdiimiz bu faaliyetlerin, sizlerin emei, asil milletimizin sevgisi, güveni ve destei, Allahn yardmyla olumlu sonuçlanacana tüm kalbimle inanyorum. nallah Pençe-Kaplan Operasyonumuz da daha önceki operasyonlarmza benzer ekilde baaryla tamamlanacaktr.

Kara Kuvvetlerinin 2229uncu kurulu yl dönümünü de kutlayan Akar, konumasn, Bu baarl sonuçlarn elde edilmesinde en büyük pay ehitlerimize, gazilerimize aittir. ehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabr diliyorum, gazilerimizi minnet ve ükranla anyorum. Hastanede olan yaral askerlerimize de Allahtan acil ifalar diliyorum. Hepinize hayrl, baarl görevler diliyorum sözleriyle tamamlad.

Ana Sayfaya Git