Personellerini hazır duruma geçirdi

Pentagon'un yaklaşık 2 bin personeli olası bir konuşlandırma için "hazır duruma geçirdiği"ni bildirdi.

Haberler 17.10.2023 - 16:22 Son Güncelleme : 17.10.2023 - 16:31

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmaların 11inci gününde yaklaşık 2 bin personeli, olası bir konuşlandırma için hazır duruma geçirdiği belirtildi.

Pentagondan yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Llyod Austinin, yaklaşık 2 bin personel ve bazı birlikleri, konuşlandırma emrine hazırlık için yüksek düzeyde hazır duruma geçirdiği kaydedildi.

Açıklamada, halihazırda herhangi bir birliğin konuşlandırılması yönünde karar alınmadığı vurgulanırken, Austinin bu konuda durum değerlendirmesi yapmayı sürdüreceği, müttefikleri ve ortaklarıyla yakın temas halinde kalacağı aktarıldı.

Ayrıca açıklamada, Austinin, ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa-Afrika/Altıncı Filo Harekat Alanındaki USS Gerald R. Ford ekibinin görev süresinin uzatılmasını onayladığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığından 8 Ekimde yapılan açıklamada, Hamasın başlattığı saldırılarda İsraile yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdenize gönderme talimatı verildiği belirtilmişti.

Açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerinin Doğu Akdenize doğru yönlendirildiği vurgulanmıştı.

Ayrıca, İsrail ordusu 11 Ekimde de gelişmiş mühimmat taşıyan ilk ABD uçağının İsraile ulaştığını duyurmuştu.

Ana Sayfaya Git