Pervin Buldan: 23 Haziran'ı iple çekiyoruz

Partililerle bayramlaşmak üzere Kars’a giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bu ülkeye barış ve özgürlüklerin ancak AK Parti’nin gidişiyle gelebileceğini söyledi. Buldan, “23 Haziran’da bir kez daha AKP’ye ve onun adayına sandıkta ders vermeyi iple çekiyoruz” dedi.

Haberler 07.06.2019 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Partililerle bayramlamak üzere Karsa giden HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, bu ülkeye bar ve özgürlüklerin ancak AK Partinin gidiiyle gelebileceini söyledi. Buldan, 23 Haziranda bir kez daha AKPye ve onun adayna sandkta ders vermeyi iple çekiyoruz dedi.

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, Ramazan Bayramnn son günü Karsta partililerle bayramlat. Buldan havaalannda HDPli vekiller Muazzez Orhan, Habip Eksikin yan sra Kars Belediyesi ebakanlar Ayhan Bilgen ve evin Alacann da aralarnda olduu partili grubu karlad.

Buldan, HDP l Binas önünde partililere seslendi. Kürt halk ve Türkiye halklar olarak uzun süredir ilk defa bayram bayram tadnda kutladklarn belirterek sözlerine balayan Buldan, Hepimizin yüreinde, gözlerinde bu bayram ve bayram karlarken ki sevinç, mutluluk var. Bu an bir daha ki bayramlara özellikle vesile olmas temennisiyle kutluyorum dedi. Buldan, bu bayram büyük bir sevinç ve mutluluk yaamalarn 200 gün boyunca eylemde kalan Leyla Güven bata olmak üzere cezaevlerinde, cezaevleri dnda, Türkiye ve dünyann her yerinde tecridin kalkmas için bedenini açla yatranlara ve ölüm oruçlarna girenlere borçlu olduklarn söyledi.

AKP-MHPYE KAYBETTRDK

31 Mart yerel seçimleri öncesinde bölgede kayyumlar geri göndereceklerini, batda ise AKP-MHP ittifakn gerileteceklerini söylediklerini hatrlatan Buldan, Bizler kayyumlar yolladk, Kars aldk, Adana, Mersin ve Antalyada AKP-MHPye kaybettirdik. Onlar bizim baarmamamz için her türlü engeli önümüze koydularsa da baarmay bildik. Kars çok zor bir mücadeleydi. Bu mücadeleyi Kars halk kazand. Sizleri tebrik ederim ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git