Peş peşe operasyon

FETÖ yapılanmasına yönelik dün peş peşe operasyonlar gerçekleştirildi. İstanbul, Bursa, Elazığ merkezli operasyonlarda, 50'e yakın kişi gözaltına alındı.

Haberler 20.04.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) sözde Fatih imam olduu belirtilen H.ç.nin de aralarnda bulunduu 6 üpheli, stanbulda düzenlenen operasyonda yüklü miktarda dolarla yakaland. Bursa merkezli 16 ilde FETÖnün askeri mahrem yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda 9u muvazzaf 25 üpheli hakknda yakalama karar çkarld. Elaz merkezli 6 ilde e zamanl gerçekletirilen 2 farkl operasyonda ise 20 üpheli gözaltna alnd.

Alnan bilgiye göre, stanbul Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, stanbul Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda hakknda FETÖ üyesi olmak suçundan yakalama karar bulunan ve örgütün gizli haberleme program Bylock kullancs olduu tespit edilen H.ç. adl hücre üyesini yakn takibe ald. Emniyet güçleri, önceki yllarda stanbulu eyaletlere bölen FETÖ/PDYnin sözde Fatih imam olarak atanan H.ç.nin gaybubet ad verilen hücre evinde gizlendiini belirledi.

stihbarat ube Müdürlüünün de destek verdii operasyon öncesinde H.ç.yi teknik ve fiziki takibe alan güvenlik güçleri, uzun süre devam eden teknik ve fiziki takipte hücre sorumlusunun barnabilecei 5 ayr hücre evine baskn yapt. Önceki gün sabaha kar yaplan basknda H.ç., ayn soruturma kapsamnda aranan A.P., G.P. ile bu hücre üyelerine yardm ve yataklk ettikleri ileri sürülen M.T., F.K.K. ve A.ç. isimli toplam 6 üpheli yakaland. Hücre sorumlular H.ç., A.P. ve G.O.nin saklandklar örgütün hücre evinde yaplan aramalarda, 176 bin 407 Amerikan dolar, 39 bin 515 Türk liras ve bin 235 Euro para ve dijital doküman ele geçirildi.

Gözaltna alnan örgütün sözde Fatih imamnn da aralarnda bulunduu toplam 6 zanl, sorgulanmak üzere stanbul Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesine getirildi.

16 LDE OPERASYON

Bursa Cumhuriyet Basavclnca Türk Silahl Kuvvetlerine (TSK) yerletirilmi FETÖ mensuplarnn deifre edilmesi çalmalar dorultusunda kentteki baz büfe telefonlarndan ardk ve periyodik arandklar belirlenen, 9u muvazzaf 25 zanl hakknda gözalt karar çkartld.

Harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ve stihbarat ube müdürlükleri ekiplerinin koordinesinde 16 ilde önceden belirlenen adreslere yönelik e zamanl balatlan operasyon devam ediyor.

Operasyonun, Bursa, Eskiehir, çanakkale, çankr, zmir, stanbul, Konya, Ankara, Tunceli, rnak, Afyonkarahisar, Karaman, Kocaeli, çorum, Tekirda ve Kayseride yürütüldüü örenildi.

ELAZI MERKEZL OPERASYON: 20 GÖZALTI

Öte yandan Elazda Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda Türk Silahl Kuvvetleri içerisindeki mahrem yaplanmaya yönelik 6 ilde e zamanl gerçekletirilen 2 farkl operasyonda 20 üpheli gözaltna alnd. Edinilen bilgiye göre, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, FETÖ/PDYnin TSK içerisinde oluturduu mahrem yaplanmaya yönelik çalma yapt. Cumhuriyet Basavcl koordinesinde polisin yapt çalmada görevde olan ve askeri okulda bulunanlara yönelik iki farkl operasyon gerçekletirdi.

Polis, ilk operasyon öncesi örgütün kontörlü sabit telefonlar üzerinden ardk arama yapmak suretiyle iletiim salayan askeri personelleri tespit etti. Tespit edilen askeri personellere yönelik Elaz merkezli zmir, Adana, Kayseri ve Batmann da yer ald 5 ilde belirlenen adreslere e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda görevde olan 1 binba, 2 uzman çavu, 3 astsubay ve 1 meslekten ihraç edilmi astsubay olmak üzere 7 üpheli gözaltna alnd. Gözaltna alnan 7 üpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Bugün 7 askeri personelinin adliyeye sevk edilmesinin ardndan polis ikinci operasyon için dümeye bast. Elaz polisinin Cumhuriyet Basavcl koordinesinde yapt çalmada FETÖ/PDY kapsamnda KHK ile ihraç edilen askeri örenciler ve onlardan sorumlu sivil üpheli belirlendi. Bunun üzerine Elaz ve Ankarada düzenlenen operasyonda 1i askeri örencilerden sorumlu sivil, 12si KHK ile ihraç edilen toplam askeri örenci olmak üzere 13 üpheli gözaltna alnd.

Gözaltna alnan üphelilerin, örgüt tarafndan askeri okullara hazrlk, eitim süreçlerinin takip edildii ve okulda ankesörlü telefonlardan ardk aramalarda görüme yaptklarnn tespit edildii örenildi. üpheliler ifadesi alnmak üzere Elaz l Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

Ana Sayfaya Git