Peşini bırakmayacağız

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bir yıldır sürüyor.

Haberler 01.09.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda anne Hacire Akar, olunun HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia ederek, HDP l Bakanl binas önünde 22 Austos 2019da oturma eylemi balatt. Olunu teröre kurban vermemek için balatt oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavutu. Hacire Akarn olu için gösterdii mücadele, benzer acy yaayan dier ailelere de örnek oldu.

Akarn mücadelesini örnek alan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemine katlan ailelerin says günden güne artarak 150ye yükseldi. Oturma eylemine katlan 15 ailenin çocuuna kavumas, yürei evlat hasretiyle yanan ve bekleyiini sürdüren annelere moral oldu.

stanbulda oturan Bingöl ailesi de 2014 ylnda 14 yandayken HDP araclyla kandrlp daa gönderilen çocuklar Tuncaya kavumak ümidiyle HDP Diyarbakr l Bakanl önünde balayan eyleme katld.

Anne Fatma Bingöl, AA muhabirine yapt açklamada, 6 yl önce HDP araclyla kaçrlan olundan hiçbir haber alamadn söyledi.

çocuklar için ayakta kalmay çabaladn anlatan anne Bingöl, Alt senedir yaamyorum. 4 çocuum var. Onlar için ayakta kalmaya çabalyorum. çocuklarm olmasayd kendime zarar verebilirdim. çocuklarmn arasna hiçbir ayrm koymadm, hepsini çok seviyorum. Tuncaya diyorum ki hiç mi beni düünmüyorsun? Onun parmana diken batsayd, benim cierim parçalanyordu. 6 senedir neler çektiimi bir ben bir Allah biliyor. Tuncay olum onlara inanma. Onlar sizi sadece daa öldürmek için götürmüler. Sizi devlete kar kullanyorlar. Kendinizi öldürtmeyin, devletinize sarln. diye konutu.

BU BR YIL BZM çN çOK BÜYÜK BR UMUT OLDU

Olunun polis olmay istediini ve okumay çok sevdiini anlatan Fatma Bingöl, 14 yandaki çocuklarn daa götürülüp öldürtüldüünü, çocuunun kimseye zarar vermesini istemediini dile getirdi.

Evlad için HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturan ve evladn terör örgütüne katlmaktan kurtaran Hacire Akar haberlerde gördükten sonra oturma eylemine katlmaya karar verdiklerini anlatan Bingöl, öyle konutu:

Bu bir yl bizim için çok büyük bir umut oldu. Bizim için bir frsat oldu. lk çocuum gittii zaman HDPnin Arnavutköydeki binas önüne gidecektim, orada eylem yapacaktm, brakmadlar. Sizin çocuklarnz öldürecekler. dediler. Ben o yüzden gitmedim. Hacire Anneyi gördüm orada. Allah raz olsun ondan. Gitmeye karar verdim. Biz sadece evlatlarmz için gitmedik. Binlerce insan bizi ziyarete geldi. Hepsi bizimle gurur duyduunu ve destek olduklarn söylediler. Allah onlardan raz olsun. Dediler ki, Siz sadece kendi çocuklarnz için deil, bizim çocuklarmz için de oturuyorsunuz. dediler. Bu bizim için çok büyük bir gururdur ve ereftir.

BEN çOCUUMU YAATMAK çN DÜNYAYA GETRDM. ÖLMES çN DEL

HDPnin iki yüzlü bir politika izlediini ve terör örgütü PKKya destek verdiini savunan anne Akar, unlar kaydetti:

HDP insanlar kandryor. çoluk çocuk ailelerin yuvasna ate koyuyorlar. Diyorlar ki, Sizin davanz için gittik. Kardeim benim davam ben savunurum. Sen benim davam savunamazsn. Benim çocuumu götürüp dada öldürtüyorsun. Ama benim davam savunmuyorsun. Benim çocuumun hakkna giriyorsun. Ben 44 yandaym. Türkiyede yayorum. Kimseden zarar görmedim. Devletim bana ne yapm? Devletim bize sahip çkyor, bize destek veriyor. Biz devlete niye zarar verelim? Bizim devletle ne sorunumuz var? Sen bize zarar veriyorsun. Sen Kürtü yakyorsun. Kürtün davasn savunmuyorsun. Huzur brakmyorsun. Aile brakmyorsun. Kimse senin peinden artk gelmez. Herkes uyand. Böyle bir hak savunma var m? Benim çocuumu götürüp dada öldürüyor. çocuum senin yüzünden ölüyor. Ben çocuumu yaatmak için dünyaya getirdim. Ölmesi için deil.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olma çarsnda bulunan anne Bingöl, Eer beni seviyorsa annelik hakkm varsa, onlara güvenmeyecek. Onlar brakp gelecek. Bir yldr biz evimizde oturamadk. Evimizde bir lokma ekmek yemedik. Niye? Biz çocuumuzun peindeyiz. Peini brakmayacaz. Gelsin, ben onu çok özledim. Benim yüreim, cierim parçalanyor. Benim 6 senedir ne gecem var gündüzüm. Kimse bilmiyor neler çektiimi. Artk ne yapacam bilemiyorum. 6 senedir ne suçum var? çocuumu göremiyorum. 6 yldr bir resmini göremedim, sesini duyamadm. Biz bunu hak edecek ne yaptk bunlara? Bize böyle ac çektiriyorlar. ifadelerini kulland.

çOCUKLARIMIZI HDPDEN STYORUZ

Baba evket Bingöl de olunun bir arkadann, HDP araclyla kaçrldklarn kendisine anlattn ve savcla da ifade verdiini söyledi.

HDP Diyarbakr l Bakanl önünde eylem yapan anne Hacire Akar gördükten sonra evlatlar için oturma eylemine katlmaya karar verdiklerini anlatan evket Bingöl, unlar kaydetti:

6 senedir çocuumuzu aryoruz. Evde huzurumuz kalmad. 6 yldr evimizde bayram yapmadk. HDPden bize açklama yapmasn istiyoruz. çocuumuzu siz götürdünüz diyoruz. Bize hiçbir açklama yapmyorlar. Biz bir senedir kaplarnda oturuyoruz. Neden bize bir açklama yapmyorlar? Biz onlardan bir ey istemiyoruz. Biz sadece onlardan çocuklarmz istiyoruz. Bize bir açklama yapn diyoruz. Açklama yerine bizi tehdit ediyorlar. HDP araclyla bu çocuklar gitti daa. PKK dadan gelip bizim çocuklarmz götürmedi. PKK, Kürtlerin malna, canna zarar veriyor. Kürtlere ikence ediyor. Kürtlerde huzur brakmadlar.

HDPnin terör örgütüne çocuklarn brakmas için çar yapmas halinde HDP önündeki eylemlerine son vereceklerinin altn çizen Bingöl, Madem ki Biz Kürtlerin temsilcisiyiz. diyorlar. Gelip sadece iki kelime söylesinler PKK seni knyorum. Bu insanlarn çocuklarn senden istiyorum. desinler. Ben oray brakp geleceim. Biz orada 150 aile otuyoruz. Bu aileler çocuklarmz gelinceye kadar 10 sene de geçse kesinlikle oradan kalkmayacz. diye konutu.

çOCUKLAR HDP ARACILIIYLA GTTK DYOR

Ailelerin evlat nöbetine balamasnn ardndan, oturma eylemi yapan 15 ailenin çocuklarna kavuma sevincini yaadn aktaran Bingöl, öyle konutu:

Biz gelen çocuklarla konutuk. çocuklar diyor ki, Biz HDP araclyla gittik. çocuumun yanndan gelen var. O da HDP bizi buradan kandrp götürdü. diyor. Tuncayn asker ve polis olma hayali vard. Hem çocuumuzun hayallerini hem bizim hayallerimizi hem bizim dünyamz hem de çocuklarmzn dünyasn yktlar. Kardeleri çocuklarnn resmini görünce dayanamyor. Gece oluyor, sabaha kadar uyuyamyorum.

Oturma eylemine baladktan sonra kendilerine destek olan herkese teekkür eden baba Bingöl, Bize destek veren herkesten Allah raz olsun. O gelmeyen ailelere diyorum ki siz de gelin, çocuklarnz arayn, korkmayn. Aileleri tehdit ediyorlar. Nereye kadar tehdit edecekler? Zaten ölmüüz. ifadelerini kulland.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olma çarsnda bulunan baba Bingöl, sözlerini, Olum beni duyuyorsan, Türk askerine ve polisine teslim ol. Orada sizi kandryorlar, kence ve ceza var. Ailenizi öldüreceiz diyorlar. Yalan söylüyorlar, sizi korkutuyorlar. Korkmayn, onlara inanmayn. Gel Türkiye Cumhuriyetinin efkatli kollarna teslim ol. 15 kii geldi ailelerine teslim ettiler. Bizi duyan bütün çocuklara sesleniyorum. Herkes gelsin teslim olsun. diye tamamlad.

Ana Sayfaya Git