Peygamber sevdalıları buluşuyor

Diyarbakır’da bu hafta sonu düzenlenecek olan “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” Mewlid-i Nebi etkinliğinin hazırlıkları tüm heyecanıyla devam ediyor.

Haberler 18.04.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan Diyarbakrda 22 Nisan 2018 tarihinde Newroz Miting Alannda düzenlenecek olan Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama Mewlid-i Nebi etkinliinin hazrlklar tüm heyecanyla devam ediyor.

Platform gönüllüleri, halk yaplacak Mewlid etkinliine davet amacyla kentin çeitli yerlerini pankartlar, afi ve flamalarla donatmaya balad.

BÜYÜK çOKUYA DAVETYE

yerlerine, caddelerdeki kavaklara, köprülere, dolmu ve otobüslerin camlarna, Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama Mewlid-i Nebi etkinliine davet eklinde Türkçe, Kürtçe ve Zazaca yazan afi ve pankartlarn asld görüldü.

Bu kapsamda hazrlklar devam ederken, ayrca her eve Aratrmac-Yazar Özkan Yamann kaleme ald Hz Peygamberden Dersler 63 Hadis-i erifin datlaca belirtildi.

Peygamber Sevdallar Platformu Diyarbakr Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, etkinlie ksa bir süre kaldn ve çalmalarn bu dorultuda younluk kazandn söyledi.

PEYGAMBER SEVDALILARI

Ünsal, Peygamber Sevdallar Platformu olarak bu nisan aynda Türkiyenin baz illerinde Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama adl etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz. Geçen pazar günü Batman, Van, anlurfa, Gaziantep, Mersin gibi baz illerde bu etkinlikleri yaptk. Peygamber sevdals halkmz büyük bir teveccüh gösterdiler. Bu pazar da Diyarbakrda bir etkinliimiz olacak. u anda kardelerimiz alanda youn bir ekilde gayret göstermekte olup hazrlklarmz devam etmektedir. Platforma üye ve üye olmayan onlarca sivil toplum kuruluu destek vermektedir. Bu çerçevede Diyarbakr süslenmii, caddeler, billboardlar, i yeri ve ehir içi minibüslere davet afileri asld. ki gün sonra da evlere el ilan datacaz. Bu vesileyle Peygamber sevdals halk yapacamz etkinlie davet edeceiz. dedi.

Hadis-i erifin konu ald bir kitab da halka ücretsiz olarak datlacan söyleyen Ünsal, Evlere Peygamberden Dersler 63 Hadis-i erif adl bir kitap Özkan Yaman hocamz tarafndan güzel bir ekilde hazrland. Bunu da evlere datacaz. Bu hadis kitabn datlmas çok önemlidir. nallah halkmz bu kitaptan faydalanacaktr. imdiden bütün halkmz yaplacak olan etkinlie davet ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git