"PKK bölgedeki Kürtlere zulmediyor"

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 1994 yılında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı mayının patlaması sonucu 2'si çocuk 10 yakınını kaybeden aileler, "PKK bölgedeki Kürtlere zulmediyor" diyerek tepki gösterdi.

Haberler 20.03.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde 10 Mart 1994te PKKllarca yola döenen maynn infilak etmesi sonucu hayatn kaybeden 2si çocuk 10 kiinin yaknlarnn acs hala taze..

lçeye bal Yllarca köyünde bayram alveriine giden köylülerin içerisinde bulunduu minibüsün geçii srasnda PKKllarca önceden yola tuzaklanan patlaycy infilak ettirdii saldrda yaamn yitirenlerin acs ilk günkü tazeliini koruyor. Katliamda yaknlarn kaybedenlerin PKKya duyduklar nefret, her geçen gün artyor.

Saldrda aabeyini kaybeden Ahmet Türkolu, terör saldrsnn yaand dönemde çocuk olmasna ramen o an yaadklarn unutamadn söyledi.

PKK terör örgütünün 1990l yllarda bölgedeki köylere kanl basknlar yaptna iaret eden Türkolu, Vaatlerle çou kiiyi kandrmlard. Yava yava açklar ortaya çktktan sonra dinsiz olduklar göründükten sonra halk bunlarn Kürtlerle hiçbir alakasnn olmadn anlad. Terör örgütü PKK d güçler için çalyor. 1990l yllarda kendilerine destek vermeyen Müslüman Kürt halkna teröristler bask uygulad. dedi.

- Biz basklardan kurtulduk ancak ayn bask Suriyede var

Teröristlerin kendilerine destek vermeyen Kürtlerin köylerini zorla boalttn anmsatan Türkolu, Halk Müslüman olduu için onlara kar çkt. Dindar olduklar için PKKnn hedefi haline gelmilerdi. dedi.

Türkolu, 1994 ylnda köylerinin yoluna teröristlerce döenen maynn infilak etmesi sonucu masum insanlarn yaamn yitirdiini belirterek, çlerinde ayn zamanda köyün imam olan aabeyim de vard. çok ükür imdi bu basklardan kurtulduk ancak imdi ayn bask Suriyede de var. dedi.

Türkolu, öyle konutu:

Suriyede yaplan basklar 1990l yllarda burada yaplan basklarn aynsdr. Suriyedeki teröristlerin Kürtlerle hiçbir alakas yoktur. Terör örgütü burada Kürtlere nasl zulmediyorlarsa ayn ekilde Suriyedeki Kürtlere de zulmediyor. Burada 1990l yllarda yaananlar Suriyede tekrar ediyor. Halkmz artk uyansn ve gözlerindeki perdeyi kaldrsn. Kimin Kürtler için çaltn, kimin d güçler için çaltn anlasn.

- Bize hep zulmettiler

Saldrda olu ve yeenini kaybeden Hadi Gülçer ise PKKnn Müslümanlara kar saldrlar gerçekletirdiini kaydetti.

Gülçer, unlar kaydetti:

PKK, bu bölgede köylerimize baskn yapt, yollarmza mayn döedi. 1990l yllardan bu yana PKK, bölgedeki Kürtlere zulüm ediyor. Biz onlara kar çknca iddet yöntemlerine bavurdular. çok ükür ki bu bölgede ne yaptlarsa baarya ulaamadlar. Kentte i yerlerimize birkaç defa bombal saldr yaptlar. Bize hep zulmettiler.

Ana Sayfaya Git