'PKK devleti kurulacak'

Eski CIA Başkanı Michael Hayden'den çarpıçı açıklama geldi. Hayden, Irak ve Suriye’nin üniter devlet kimliklerinin geride kaldığını ve bölgede PKK devleti kurulacağını iddia etti.

Haberler 17.12.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Washingtondaki düünce kurulularndan Jamestown Vakfnn 11inci terör konferansnda kapan konumasn eski ABD Merkezi stihbarat Dairesi (CIA) Bakan ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Bakan Michael Hayden yapt. Hayden, toplantdan sonra Amerikann Sesine açklamalarda bulundu.

PKK DEVLETN ANKARAYA ANLATMALIYIZ

Açklamasnda Ortadouda özerk bir PKK devletinin kurulaca öngörüsünde bulunan Hayden, Benim fikrimce, Irak ve Suriye olarak bildiimiz ülkeler artk yok. Tamamen yok olmadlar ama üniter devlet kimlikleri geride kald. Farkl oluumlar çkacak ortaya; bunlardan biri de özerk Kürdistan olacak. Biz Amerikallar olarak son savataki katklarndan dolay Kürtlere minnettarlk duyuyoruz. Bu yüzden özerk bir Kürdistan olacan Ankaradaki dostlarmzla oturup konumamz, anlatmamz lazm. Türklere Özerk bir Kürdistan Türkiyenin güvenlii açsndan ne artlarda sizin için kabul edilebilir olur? diye sormalyz. Elbette, konumas zor bir konu ancak hiç olmazsa dürüst bir diyalog olacaktr. Bu diyalog sürecini bence hemen balatmalyz dedi.

MCMASTERIN TÜRKYE SÖZLER SÜRPRZ OLDU

Michael Hayden, Trump yönetiminin ulusal güvenlik danman H.R. McMastern, dünyada arc ideolojilerin yaylmas faaliyetlerinde imdi Türkiyenin de büyük rol oynad yolundaki sözlerine ardn da belirtti. Eski CIA Bakan, H.R. (McMaster) bunu neden söyledi bilmiyorum. Katar ve Türkiyeyi radikal ideolojilerin kayna olarak gösterdi. McMastern deerlendirmesini eletirmeden önce, bunlar neden söylediini örenmek isterim. Ama unu diyebilirim ki, bu sözleri benim için biraz sürpriz oldu diye konutu.

Ana Sayfaya Git