PKK gençlik yapılanması!

İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda yakalanan ve tutuklanan 2 PKK'lıdan birinin HDP il yöneticisi ve HDP'den 3 dönem milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi

Haberler 01.10.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKya yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 2 terörist tutukland.

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanlnca, PKK/KCK terör örgütüne katlm yaparak, örgütsel eitim aldklar, terör örgütünün YPS birimi olan sözde gençlik yaplanmasnda görevlendirildikleri ve haklarnda hiçbir arama kayd olmadndan örgütün ehir yaplanmas içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün verdii talimatlar dorultusunda örgütsel eylemlerde bulunduklar, yaralanan ve salk sorunlar olan örgüt mensuplarna salk malzemesi temin ederek tedavilerini yaptrdklar belirlenen Vekil kod adl .. ve Ferhat kod adl Y.Enin yakalanmas için çalma balatld bildirildi.

HDP MLLETVEKL ADAYI

Diyarbakrn merkez Sur ve Yeniehir ilçelerinde belirlenen adreslerde düzenlenen operasyonda, .. ve Y.Enin gözaltna alnd ifade edilen açklamada, iki kiinin sevk edildikleri adli makamlarca tutukland belirtildi

Açklamada, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla terörle mücadele kapsamnda, PKK/KCK terör örgütünün sivil yaplanmas, i birlikçi faaliyetleri ve finans kaynaklarnn kurutulmasna yönelik yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edildii kaydedildi.

Öte yandan, tutuklanan 2 kiiden .nin HDP il yöneticisi olduu, Diyarbekirsporda yöneticilik yapt, HDPden 3 dönem milletvekili aday aday olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git