PKK gençlik yapılanması

Adana merkezli 4 ilde PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüphelinin büyük bir bölümünün HDP Adana Gençlik Meclisi üyesi olduğu öğrenildi.

Haberler 19.06.2019 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana merkezli 4 ilde PKKnn gençlik yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda gözaltna alnan 30 üphelinin büyük bir bölümünün HDPnin Gençlik Meclisi üyesi olduu, bazlarnn adreslerinde ruhsatsz çok sayda silah ile patlayc madde ve ateleme fünyesi ele geçirildii örenildi.

PKK/KCKnn gençlik yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince dün Adana, Antalya, Nide ve Mardinde düzenlenen ve 30 üphelinin gözaltna alnd operasyona ilikin yeni bilgilere ulald. üphelilerin büyük bir bölümünün HDP Adana Gençlik Meclisi üyesi olduu örenildi.

çOK SAYIDA ÖRGÜTSEL DOKÜMAN ELE GEçRLD

Öte yandan, üphelilerden bazlarnn adreslerinde yaplan aramalarda, ruhsatsz 2 tabanca, 5 pompal tüfek, kurusk tabanca, bu silahlara ait çok sayda mermi ve fiek, 655 gram patlayc madde, 281 ateleme fünyesi, çok sayda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirildii belirtildi. Adreslerinde bulunamayan 5 üphelinin ise yakalanma çalmas sürüyor.

OPERASYON

Adana Cumhuriyet Basavcl Terör Suçlar Soruturma Bürosunca Adana merkezli 4 ilde PKKnn gençlik yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda hakknda gözalt karar verilen 7si 18 yandan küçük 35 üpheliden 30u dün yakalanmt.

Basavclktan yaplan açklamada, üphelilerin, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yaplanmas içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütsel pankart ve afi asp, duvarlara yaz yazarak terör örgütünün propagandasn yaptklar ve örgüt adna yasa d mealeli yürüyü yapma, el yapm patlayc ile havai fiekli saldr eylemlerinde bulunduklarnn deerlendirildii kaydedilmiti.

Ana Sayfaya Git