PKK Kaçırdığı çocuğun resmini gönderdi

PKK 9 yaşında dağa kaçırdığı Hamza’nın yeni fotoğrafını ailesine gönderdi

Haberler 10.04.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK mensuplar tarafndan 9 yandayken daa kaçrlan Hamza Adyamann ailesi, çocuklarnn Zap suyunda kaybolduu iddiasn gösterdikleri fotorafla yalanlad. Anne Rukeyda Adyaman, 5 yldr olumu götürmüler videosu gelmiti, bu fotoraf ise yeni geldi. PKKdan bizlere haber de geldi, fotoraftaki çocuun Hamza olduu belirtildi dedi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 585 gündür devam ediyor. Nöbetin 442nci gününde eyleme katlan Adyaman ailesi, 9 yandaki çocuklar Hamzann terör örgütü PKK tarafndan zorla daa kaçrldn belirtmi, ardndan PKKya yaknl ile bilinen haber siteleri Hamzann Zap suyunda kaybolduunu iddia etmilerdi. Adyaman ailesi, üzerinde PKKnn üniformas bulunan Hamzann fotorafn göstererek zorla daa kaçrldn kantlad. Anne Rukeyda Adyaman, 15 gün önce yaknlarndan 9 yanda kaçrlan olu Hamzaya ait örgüt kyafeti ile dada çekilmi fotorafnn kendisine ulatn belirterek, terör örgütüne tepki gösterdi.

PKKllar aileye fotoraf gönderdi

Hamzann 2016 ylnda okuldan gelen bir telefonla kaybolduu bilgisine ulatklarn fakat aradan birkaç gün geçtikten sonra olunun daa kaçrldn örendiklerini belirten anne Adyaman, Olum bana mektup gönderdi ve mektupta daa kaçrldn, dereye dümediini ve yaadn yazmt. 5 yldr olumu götürmüler, videosu gelmiti, bu fotoraf ise yeni geldi. PKKdan bizlere haber de geldi, fotoraftaki çocuun Hamza olduu belirtildi. 5 yl oldu, ben olumu özledim bekliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git