PKK karşıtlarına PKK’dan ceza!

PKK'ya muhalif kimliği ile tanınan ve daha önce örgütün gençlik yapılanması YDG-H tarafından çalışmaları engellenmek istenen Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği (TEVGER) üyesi 3 kişiye, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1'er yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Haberler 18.02.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 2013 ylnda kurulan ve PKKya kar yapt sert muhalefet ile bilinen Kürdistan Gençlik Hareketi Dernei (TEVGER) tarafndan 28 Ocak 2015 günü Suriyedeki kantonlarla ilgili bir basn açklamas yapld. PYDnin kurduu kantonlarn eletirildii basn açklamasna polis kaytlarna göre yaklak 30 kii katlrken, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl toplant ile ilgili soruturma balatt. Hazrlanan iddianamede; açklamay okuyan Vedat Yara ile TEVGER üyeleri Roger çaer, Kadir Sutay ve Gül Merve Demirda hakknda Terör örgütü propagandas yapmak suçundan 1 yldan 5 yla kadar hapis cezas istendi.

PKK KARITLII CEZALANDIRILIYOR

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan TEVGER üyeleri Vedat Yara, Roger çaer, Kadir Sutay ve Gül Merve Demirdan tutuksuz yarglamas Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Durumada ifadesi alnan sanklar, suçlamalar kabul etmediklerini belirterek, beraat karar verilmesini talep etti. Davann son celsesinde savunma yapan sanklarn avukat Vedat Erten, yarglanan kiilerin PKK kartl ile bilindiklerini belirterek öyle dedi:

Yaplan basn açklamasndan alenen anlalyor ki, bu açklamay yapanlar PKK kart, kanton kart kiilerdir. Açkça PKK kartln ilan eden Kürt gençleri, PKK propagandas yapmaktan cezalandrlacak duruma getiriliyor. Müvekkiller tüm aamalarda PKK, PYD, YPG kart olduklarn açkça söylemilerdir. Dolaysyla cezalandrlmalar, Kürt gençlerinin PKKya kar örgütlenmesine kar çkmak gibi bir sonuç douracaktr.

HAPS CEZASINA ERTELEME DE YOK

Daha sonra kararn açklayan mahkeme sanklar Kadir Sutay, Vedat Yara ve Roger çaeri, Terör örgütü propagandas yapmak suçundan 1er yl 3er ay hapis cezasna çarptrd. Sanklarn ileride yeni bir suç ilemeyecekleri yönünde olumlu kanaat olumadn belirten mahkeme, verilen cezann ertelenmesine de yer olmadna karar verdi. Mahkeme, sanklardan Gül Merve Demirdan ise, cezalandrmaya kesin ve inandrc delil elde edilemediinden beraatine hükmetti. Sanklarn avukat Vedat Erten, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine istinaf bavurusunda bulunarak, hükmün bozulmasn ve dosyann yeniden incelenmesini talep etti.

PKK LE TAMAMEN ZIT FKRDEYZ

Yazl açklama yapan TEVGER sözcüsü Serhat Karaboa, cezaya dayanak olan açklamada PKK ve PYDnin kanton sisteminin Kobaninin felaketi olacana dikkat çektiklerini belirterek, Biz PKK ile tamamen zt fikirlerdeyiz. Buna ramen üyelerimiz PKK propagandas yapmak suçundan cezalandrld. Biz PKK propagandas suçlamasn kabul etmiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git