PKK Kulp'ta Saldırdı

PKK Kulp'ta Odun taşınan kamyona saldırdı. Olayda kamyonda bulunan güvenlik korucularından biri şehit oldu, 3'ü sivil 6 kişi yaralandı.

Haberler 04.04.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Kulp ilçesinde, güvenlik korucularnn da içinde bulunduu odun tanan kamyona, PKKl militanlar tarafndan düzenlenen silahl saldrda, 1 güvenlik korucusu ehit oldu, 3ü güvenlik korucusu, 6 kii yaraland.

PKK KULPTA SALDIRDI

Edinilen bilgiye göre, Kulp ilçesine bal Bayir köyü yaknlarnda topladklar odunlar ilçe merkezine getiren ve içinde güvenlik korucularn bulunduu kamyona akam saatlerinde, seyir halindeyken PKKl teröristler tarafndan pusu kuruldu. Örgüt üyelerince açlan ilk ate sonucunda Melik Yldz isimli güvenlik korucusu ehit olurken, 3 güvenlik korucusu ve 3 sivil yaraland.

KULP HASTENESNDE

Yarallar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla ilk olarak Kulp Devlet Hastanesine kaldrld. Durumu ar olan yarallar Diyarbakrdaki hastanelere kaldrlarak burada tedavi altna alnd. Saldr sonrasnda bölgede hava destekli operasyon balatld.

VALLKTEN AçIKLAMA

Saldryla ilgili l Valiliinden açklama geldi. Açklamada u ifadelere yer vedrildi.

Diyarbakr li Kulp lçesi Taköprü Köyü Kuyucak mezras bölgesinde yasal olarak kesilen odunlar kamyonla Kulp ilçesine tamakta olan 7 kiilik Güvenlik Korucularna, 1 grup terörist tarafndan 03 Nisan 2018 Sal günü saat 16.50 sralarnda gerçeklestirilen silahl saldr sonucunda, 1 Güvenlik Korucusu ehit olmu, 2si ar olmak üzere 4 Güvenlik Korucusu ile 1 emekli Güvenlik Korucusu ve 1 sivil vatanda toplam 6 kii yaralanmtr.

Yaralanan Güvenlik Korucular bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnmtr.

Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu elim olayda ehit olan Güvenlik Korucularmza Allahtan rahmet, deerli ailelerine, yaknlarna, silah arkadalar ile yüce Türk Milletine basal ve sabr dileriz. Yaralanan Güvenlik Korucularmaza ve vatandamza da acil ifalar dileriz. Olay gerçekletiren teröristlerin yakalanmas için geni çapl operasyon balatlmtr.

KORUCU DERNE BAKANI

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Genel Bakan Ziya Sözen, terör örgütünün her zaman olduu gibi yine hain yüzünü bir kez daha ortaya koyduunu söyledi. Sözen, Diyarbakrn Kulp ilçesi Bayr Jandarma Karakolu sorumluluk sahasnda PKK terör örgütünün korucularmza saldr düzenlemesi sonucu bir korucumuz ehit, 2si ar olmak üzere 4 korucumuz da yaralanmtr. ehitlerimize Allahtan rahmet, yarallarmza acil ifalar diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git