PKK önceden tehdit etmiş

PKK saldırısında katedilen Yıldırım Demir'in, PKK tarafından "vefa destek Grubunda" yer aldığı için tehdit edildiği ortaya çıkarken, cenazeler dün toprağa verildi. Yaralı kurtulan Taner Temizel olay anını anlattı.

Haberler 15.05.2020 - 22:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Özalp ilçesinde önceki gün terör saldrsnda ehit olan Yldrm Demirin (65) Vefa Sosyal Destek Grubunda yer ald için PKKl teröristler tarafndan tehdit edildii belirtildi. Demirin 3 ay önce de evinin duvarna PKK yazlp, çarp iareti konularak tehdit edildii, ailenin de bu bölümü boyayla kapatt görüldü. Yaralanan belediye personeli Taner Temizel (29), o anlar anlatt. Temizel, Arkadan saldrdlar. Gri araç, bizi sollarken, ska ska geçti. Kendimi arabadan attm. Ben kendimi arabadan attm, kanala dütüm. Emekleyerek yola çktm dedi.

PKK SALDIRISI

Koronavirüs salgn nedeniyle karantinaya alnan Özalpin Eribelen Mahallesine Vefa Sosyal Destek Grubu tarafndan önceki gün yardm götürüldü. lçeye saat 12.00 sralarnda dönüe geçen ekibin içinde bulunduu araca, Mehmetalan Mahallesi yaknlarnda PKKl teröristler tarafndan silahl saldr düzenlendi. Saldrda Özalp Belediyesi personeli Yldrm Demir ile yolda araca aldklar bölge halkndan Kinyaz Karlolu ehit oldu.

K K EHT OLDU

Özalp Belediyesi Kademe Bölümünde 5 yldr görev yapan, 2 çocuk babas Taner Temizel ise yaraland. Olay yerine ambulansla gelen salk ekibi, Temizeli ilk olarak Özalp Devlet Hastanesine ardndan da Van Bölge Eitim Aratrma Hastanesine kaldrd. Tedaviye alnan, gösünde cildin altnda ve kulann arkasnda olmak üzere vücudunda 2 mermi bulunan Temizelin salk durumunun iyi olduu belirtildi. Bölge Eitim Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Sebahattin çelik de terör saldrsnda yaralanan Temizeli ziyaret ederek, yakndan ilgiledi.

YILDIRIM TEHDT EDLM

Özalp ilçesinde dün Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik düzenlenen terör saldrsnda ehit olan belediye çalan Yldrm Demirin ilçedeki evine Türk Bayra asld. Yldrm Demirin daha önce PKK tarafndan tehdit edildii, 3 ay önce de yaad evin duvarna örgüt üyeleri tarafndan PKK yazlp, çarp iareti konulduu belirtildi. Demir ailesinin PKK yazan ve çarp atlan bölümü, farkl renkteki bir boyayla yama yapmak suretiyle boyayarak kapatt görüldü.

TOPRAA VERLD

Demirin cenazesi, Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Dursun Odaba Tp Merkezindeki otopsi ilemi sonras ilçedeki Merkez Camisine getirildi. Sosyal mesafe kuralna uyularak l Müftüsü Ömer Keskin tarafndan klnan cenaze namaznn ardndan, Demirin cenazesi, ilçe merkezindeki mezarlkta gözyalar arasnda defnedildi.

Cenaze törenine, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, l Jandarma Komutan Tugeneral Yüksel Yiit, l Emniyet Müdürü Ali Karaba, Özalp Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdulkadir çelik, Demirin yaknlar ve mesai arkadalar katld.

VAL TAZYEDE

Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde PKKl teröristlerin Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini tayan araca yönelik saldrsnda ehit olan Kinyaz Karalolunun ailesine, telekonferans görümesiyle taziyelerini iletti.

Açklamada, ehit Karalolunun ailesiyle telekonferans görümesi yaparak, kendilerine taziye dileklerini ileten Bilmezin u ifadeleri kulland belirtildi: Allah ehidimize rahmet eylesin. Sizlere sabr versin. Bamz sa olsun. Allah bizi ehidimizle cennetinde bulutursun. Masum insanlara yönelik yaplan hain saldry gerçekletirenlerin bu zulmünü Allah kabul etmesin. nallah memleketimizde bu tür hain saldrlar yapmak isteyenlere bir daha frsat verilmeyecek. Terör yine günahsz insanlar katletti. Bu hiçbir zaman kabul edilemez.

O ANLARI ANLATTI

Saldrdan yaral kurtulan Taner Temizel, o anlar hastanedeki odasnda DHA muhabirine anlatt. Temizel, Biz Eribelen Mahallesine yardm datmaya gitmitik. Dönüte bize arkadan saldrdlar. Gri bir araç, bizi sollarken, ska ska geçti. Zaten camlar buzlat için bir ey göremedim. Ben kendimi arabadan attm. Bir belediye personeli arkadamz, bir de sivil vatanda ehit oldu. Sivil vatanda yol üzerindeki köylerden birinde aldk. Olay Özalp ilçesi ile Ta oca arasnda meydana geldi. Kanala dütüm. Zaten beni görmediler. Ondan sonra emekleyerek yola çktm sonra araç gelip beni ald, hastaneye yetitirdi. u anda salk durumum iyi çok ükür diye konutu.

BAHEKM: VÜCUDUNDA 2 MERM VAR

Bölge Eitim Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Sebahattin çelik ise Taner Temizelin saldr sonras hastanelerine getirildiini belirterek, Saldr sonras birinci gündeyiz. Dün hastamzn gerekli tahlil ve tetkikleri yaplmt. Dün de deerlendirdiimizde genel durumu iyiydi. Bugün de genel durumu çok iyi. Herhangi bir sknt yok ar dnda. Kan tahlilleri normal. Dün yaplan görüntülemelerinde de herhangi bir sknts yoktu. Bugün genel durumu iyi. Sonuçta bir silahl saldr. Vücudunda sol göüs tarafnda bir mermi var cilt altnda. Bir de kulak arkasnda var. Srtnda ise muhtemelen kendini araçtan atarken bir çarpma sonucu yaralanma var. Günlük pansumanlarn, gerekli antibiyotik tedavisini veriyoruz. Tabi ciddi bir travma. Hastalarda bu tür saldrlar sonras psikolojik durum da bozuluyor. Genel durumu iyi. Birkaç gün daha misafir edip, sonra taburcu etmeyi planlyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git