PKK operasyonu

Polis ekiplerince PKK'ya yönelik Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün gece belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürdürülüyor.

Haberler 08.06.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKya yönelik operasyonda aralarnda HDPli ve DBPli yöneticilerin de bulunduu 5 kii gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, PKK/KCK içinde faaliyet yürüttüklerine dair bilgi edinilen ve haklarnda tank beyanlar bulunan, terör örgütüne müzahir kurum ve kurulularca organize edilen yasa d yürüyü, oturma eylemi, kayyum protestosu, basn açklamas ile terör operasyonlarn protesto eylemlerine katlanlara yönelik soruturma balatld.

5 ÜPHEL GÖZALTINA ALINDI

Soruturma kapsamnda aralarnda HDPli ve DBPli yönetici ile milletvekili adaynn da yer ald 8 kii hakknda yakalama karar verildi.

l Emniyet Müdürlüü ekiplerince, Diyarbakr, çnar ve Bingölde 10 adrese düzenlenen operasyonda 5 kii gözaltna alnd. Aramada çok sayda toplatma karar bulunan kitap ve dergi, ajandalar ile SIM kart, flash bellek ve dizüstü bilgisayara el konuldu. 5 zanlnn emniyetteki ilemleri sürüyor, firari 3 üphelinin yakalanmasna çallyor.

Ana Sayfaya Git