PKK Sığınaklarında Kızılhaç Yardımları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Afrin'de PYD/PKK'lılara ait sığınaklarda yaptığı aramalarda, Beşşar Esed rejimine bağlı Suriye Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç örgütünün yardım kolileri ortaya çıktı.

Haberler 15.02.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK ve ÖSO, Zeytin Dal Harekat kapsamnda terör örgütüne kar devam eden faaliyetlerinde, örgütten arndrlan Salkanl mevkinde teröristlere ait snaklar arad. Aramalarda, gda ve dier ihtiyaç maddelerinin yer ald koliler bulundu. Kolilerin içinden Esed rejimine bal Suriye Kzlay ile Uluslararas Kzlhaç örgütünün logolarnn bir arada kullanld ortak broürler çkt.

Suriye Kzlay ve Uluslararas Kzlhaç örgütünü tantan genel bilgilerin yer ald broürlerde, yardmlarn sivillere yönelik yapld eklinde ifadeler görülüyor. Broürlerde, silahl gruplardan yardmlarn ihtiyaç sahiplerine ulamasna engel çkarmamalar istendiine ilikin bilgiler yer alyor. Esed rejiminin, Afrinde yuvalanan örgüte iç savan bandan bu yana lojistik yardm salad biliniyor.

Rejim, Afrine Halep ili üzerinden açlan koridoru sayesinde ilçeye farkl bölgelerden teröristlerin geçmesine yardmc oluyor.

- Kzlhaçn savunma ve itiraf

AAnn, Afrindeki teröristlerin snaklarna Kzlhaç yardmlar nasl girdi? sorusunu yantlayan Cenevredeki Uluslararas Kzlhaç Komitesi (ICRC) Sözcüsü Iolanda Jaquemet, geçen yl Afrine 5 farkl insani yardm konvoyu gönderdiklerini kabul etti.

(PYD/PKK igalindeki) Tel Rfat ve Afrin yaknlarndaki kamplarnda bulunan yerinden edilmi 10 bin aileden yaklak 50 bin kiiye yardm malzemeleri sevk ettiklerini belirten Jaquemet, bölgeye en son konvoyun iki ay önce ulatn kaydetti.

Jaquemet, ICRC bamsz ve tarafsz bir kurulu. Kesinlikle savaçlara insani yardmda bulunmadk. nsani yardm kolilerini Suriye Kzlayna teslim ediyoruz, datmn onlar yapyor. diye konutu. Jaquemet, bundan sonraki yardmlarn bizzat ihtiyaç sahiplerine ulap ulamadn takip edeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git