PKK Sincar’dan çekiliyor mu?

PKK'nın, Sincar'da konuşlandığı 8 binayı boşalttığı iddia edildi

Haberler 01.12.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKya bal yerel milislerin, Irakn Musul kentindeki Sincar ilçesinde 2014ten bu yana konulu olduklar 8 binay boalttklar öne sürüldü.

AA muhabirine konuan yerel kaynaklar, Sincar ilçesi genelinde PKK/YBnin 8 binay boaltp Irak Ulusal Güvenlik birimine teslim ettiini ileri sürdü.

Örgütün boaltt üslere henüz Irakl güvenlik güçlerinin konulanmad aktarld.

Irak merkezi hükümeti, söz konusu binalarn boaltlmas hakknda herhangi bir resmi açklama yapt.

- Sincar Anlamasnn uygulamaya konulduu duyurulmutu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) çileri Bakan Reber Ahmed ve Irak Ulusal Güvenlik Müstear Kasm Araci, 17 Kasmda Erbilde düzenledikleri ortak basn toplantsnda, Badat ile Erbil arasnda 9 Ekimde imzalanan terör örgütü PKKnn Sincardan çkarlmasn da kapsayan anlamay uygulamaya baladklarn açklamt.

Irak merkezi yönetimi, 20 Kasmda Sincara federal polise bal iki tugay göndermiti.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanl Sözcüsü Tahsin Hafaci de 25 Kasmda Irak resmi haber ajansna yapt açklamada, unlar kaydetmiti:

Ortak Operasyonlar Komutanl Komutan Yardmcs Abdulemir ammari, Federal Polis Tekilat Bakan Cafer Battat ile Kara ve Hudut Komutanl Komutan Hamid atri, Sincar Anlamasnn uygulanmasn denetlemek ve yerinde izlemek için Musula gitti. Sincarda Irak bayra dnda hiçbir bayrak dalgalanmayacak ve hükümete bal olmayan hiçbir büro açlmayacak.

Badat ile Erbilin imzalad ve PKKnn Sincardaki varln sonlandracak anlama, BM tarafndan da destek görüyor.

Ana Sayfaya Git