PKK Sınırı da Mayınlamış!

PKK'lılara yönelik başlatılan operasyonda dağ komando birlikleri 2 bin 200 rakımlı Altıntepe ve Şentepe bölgelerine havadan indirildi. PKK'lıların tuzakladığı ve tahrip gücü yüksek 7 el yapımı patlayıcı imha edildi

Haberler 25.03.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin çukurca ilçesinin Irak snrnda PKKllara yönelik 19 Martta balatlan operasyonda, u ana kadar araziye tuzaklanm tahrip gücü yüksek 7 el yapm patlayc imha edildi.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, 3. Piyade Tümen Komutanlna bal 2. Hudut Tugay Komutanlnca çukurca ilçesinin Irak snrnda PKKl teröristlere yönelik 19 Martta balatlan operasyon kararllkla devam ediyor.

Hudut ötesinden gelebilecek terörist varlna engel olmak amacyla balatlan operasyon kapsamnda da komando birlikleri 2 bin 200 rakml Altntepe ve entepe bölgelerine havadan indirildi.

DALARI BLE MAYINLAMILAR

Bölgede yürütülen operasyonda teröristlerle herhangi bir temas salanmazken, u ana kadar teröristlerin tuzaklad tahrip gücü yüksek 7 el yapm patlayc imha edildi.

Bölgeyi kar kar arayan güvenlik güçleri, hudut ötesinden gelebilecek terörist varlna engel olmak amacyla yüksek rakml bölgelere yeni üs bölgeleri kuruyor.

Yüksekova ilçesindeki 3üncü Piyade Tümen Komutanlna bal 34üncü Hudut Tugay Komutanl ile Da ve Komando Tugay Komutanlnca 10 Martta PKKl teröristlerin snrn Irak tarafndaki kamplarna yönelik balatlan hava destekli operasyon da sürüyor.

Operasyon kapsamnda emdinli ilçesi Samanl bölgesinde balatlan yol yapm çalmalarnda u ana kadar 12 kilometre yol yapld örenildi.

Ana Sayfaya Git