PKK, tarihinde ilk kez Kuzey Irak’taki hakimiyetini kaybetti

TSK ve MİT’in, Kuzey Irak Pençe harekatları ve özellikle Kandil’deki nokta operasyonları terör örgütü PKK’nın, güvenli olduğunu düşündüğü bölgelerde de tarihinde ilk kez hakimiyetini kaybetmesini sağladı. DHA’nın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre terör örgütü PKK, kış üslenmesi bile yapamayacak noktaya geldi. Koronavirüs nedeniyle üst düzey teröristlerin tamamen izole edilmesi de örgüt içinde dağılmalara neden oldu.

Haberler 28.04.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSKnn Kuzey Irakta Pençe harekatlar ve MTin istihbari operasyonlaryla terör örgütünün Kuzey Iraktaki hakimiyetini kaybettii örenildi. 7/24 sürdürülen hava operasyonlar ve bölgedeki baarl kara harekatlaryla hareket edemez hale gelen terör örgütü, k üslenmesini bu sene de yapamad.

KORONAVRÜS ÜST DÜZEY TERÖRSTLER TAMAMEN çE KAPATTI

Üst düzey teröristlerin en güvende hissettikleri Kandildeki terör kamplarnda, nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilmesi, krsaldan szma giriimlerinin baarsz olmas örgütü köeye sktrd. Son olarak koronavirüs salgn nedeniyle üst düzey teröristlerin tamamen kendi içine kapanmas, izole olarak örgüt mensuplaryla iletiimlerini kesmeleri, moral olarak da çöküntü yaanmasna neden oldu. Öte yandan koronavirüs nedeniyle hzla çok sayda teröristin hastalanmas, tedavileri için yeterli tbbi malzeme ve yer bulunamamas ve krsalda ilkel artlarda tedavi edilmeye çallmas da, örgüt içinde kaos yaanmasna neden oldu.

LOJSTK HATLARI VE BRLKçLER SIKI TAKPTE

Örgütün bölgesinde hakimiyetini kaybetmesindeki en önemli nedenin ise lojistik hatlar ve ibirlikçilerinin sk denetimde olmas gösteriliyor. MTin bölgede kurduu insana dayal istihbarat ve yerel a unsurlar kaynaklar ile terör örgütünün silah mühimmat destei ald lojistik hatlar sk denetime alnd. Terör örgütünün bu hatlardaki her hareketi hava operasyonlaryla etkisiz hale getirildi. Ayrca ibirlikçilerinin yakndan izlenmesiyle örgütün yönetici kadrosundaki isimlerin tek tek etkisiz hale getirildii operasyonlar yapld. Bu iki noktada etkinliini kaybeden örgüt, kendi bölgesinde de kontrolü ve etkinliini kaybetti.

Ana Sayfaya Git