PKK terör örgütünün yeni hedefi Köy Muhtarları

Teröristlerin hedefleri arasında muhtarların olması vatandaşı derinden yaraladı

Haberler 10.11.2016 - 16:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü PKKnn yeni hedeflerinin köy muhtarlar olduu iddia edildi.

Görev yaptklar mahalle ve köylerde vatandalarla devlet kurumlar arasnda köprü görevi yürüten, hizmetlerin yerine ulamasna öncülük eden muhtarlarn teröristler tarafndan hedef alnmas tepkiyle karland.

Bölgedeki siyasetçi ve yerel yöneticilerin hedef gösterilmesiyle saldrlarn artran teröristler, geçen ay Latifiye Mahallesi Muhtar Mehmet efik Douyu evinden çkt srada, dün de bir buçuk ay önce kaçrlan Hizan ilçesine bal Bölüklü Köyü Muhtar Salih Güveni öldürdü.

- Teröristlerin muhtarlara yönelik saldrlarndan bazlar

- Bitliste 25 Eylülde PKKl teröristlerce kaçrlan Bölüklü Köyü Muhtar Salih Güven, dün Akar köyü yaknlarnda ölü bulundu.

- çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Vann Erci ilçesinde Belediye Meclis Üyesi olarak görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtar Mehmet efik Dou, 16 Ekimde PKKl teröristlerce evinin önünde düzenlenen saldr sonucu öldürüldü.

- rnakn Cizre ilçesinde Eski Kale Mahallesi Muhtar Mehmet Zeki Macartay, 10 Austosta evinin önünde urad silahl saldr sonucu ar yaraland. Cizre Devlet Hastanesinde yaplan müdahalenin ardndan Batman Bölge Hastanesine sevk edilen Macartay, 28 Austosta hayatn kaybetti. Daha önce de ölümle tehdit edildii iddia edilen Macartayn demokrasi nöbetleri ve terörü telin mitinglerine katld belirtilmiti.

- Mardinin Yeilli ilçesine bal Bahçeba Mahallesi Muhtar Mehmet Acu, 27 Maysta, teröristler tarafndan bandan silahla vurulduktan sonra aracyla atee verilmiti. Olay yeri yaknnda da sprey boyayla PKK yazs bulunmutu.

- Mardinin Artuklu ilçesinde, 20 Maysta PKKl teröristlerin saldrs sonucu emekli köy korucusu ve eski Balca Köyü Muhtar Kazm Kavak, ehit oldu

- Siirtte Bagöze Köyü Muhtar Mustafa Turhan, 29 Nisan 2015te urad silahl saldrda hayatn kaybetti. Olayla ilgili terör örgütü PKK/KCK mensubu bir kii tutukland.

- Mardinin Dargeçit ilçesinde 30 Mays 2014te Eski Altnoluk Köyü Muhtar ve geçici köy korucusu Mehmet Uurtay, urad silahl saldr sonucu hayatn kaybetti.

- Muhtarlarmza yönelik saldrlar son bulmal

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Bakan Ramazan Özünal, AA muhabirine, muhtarlara yönelik saldrlarn kabul edilemeyeceini söyledi.

Muhtarlarn kendilerini vatandan hizmetine adayan insanlar olduunu vurgulayan Özünal, tüm kesimlerin muhtarlarla ilgili yanl düüncelerinden uzaklamas gerektiini vurgulad.

Özünal, kamu hizmetlerinin yerel alanlara ulatrlmasnda muhtarlarn ulvi bir görev üstlendiini vurgulayarak, öyle konutu:

Muhtarlarmza yönelik saldrlar kabul etmiyoruz. Yaptklar hizmetlerden dolay muhtarlarn hedef alnmasyla bir yere varlamaz. Yapacamz en güzel i bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da birliimizi korumaktr. Bizler bu güne kadar hep birlikte yaadk, bundan sonra da birlikte yaamaya devam edeceiz. Muhtarlarmza yönelik bu tür saldrlardan uzaklalmas gerekiyor. Birilerinin oyunca olmaktan vazgeçilmelidir, hem içeride hem darda. Daha önce de Ercite muhtarmz öldürülmütü. Bu tür olaylarn bir daha yaanmamasn arzu ediyoruz.

- Yaplan insanla smaz

Hizan Muhtarlar Dernei Bakan Bedirhan Uu ise 25 Eylülde terör örgütü tarafndan kaçrlan Bölüklü Köyü Muhtar Salih Güvenin ölü bulunmasnn üzüntüsünü yaadklarn ifade etti.

Vatandalara hizmet etmek isteyen, sosyal yardmlarn amacna uygun datlmas için çaba gösteren muhtarlarn hedef alnmasn kabul etmediklerini dile getiren Uu, Muhtarmza yaplan saldrnn insanlkla alakas yok. Nefretle knyoruz. Bu olay gerçekletirenleri lanetliyoruz. nsanlk d bir olaydr. Suçu günah olmayan insanlar öldürmek hangi amaca hizmet eder. diye konutu.AA

Ana Sayfaya Git