"PKK, Tuzhurmatu'da etnik fitne yarattı"

"Yıllardır bölgelerimize yerleşen terör örgütü PKK, Tuzhurmatu ilçesinde etnik fitne yarattı" "PKK'nın oluşturduğu bu fitne, Tuzhurmatu'da Türkmenlere ait yüzlerce evin yakılıp yıkılmasına sebep oldu"

Haberler 05.11.2017 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Parlamentosu Türkmen Milletvekili Niyazi Mimarolu, Salahaddin iline bal Tuzhurmatu ilçesinde oluturulan etnik ve mezhep temelli fitne ile çatmalarn müsebbibinin son üç yldr bölgeye yerleen terör örgütü PKK olduunu söyledi.

Kerkükü ziyaret eden Mimarolu, burada düzenledii basn toplantsnda, Yllardr bölgelerimize yerleen terör örgütü PKK, Tuzhurmatu ilçesinde etnik fitne yaratt. lçede 2015-2016 yllarnda Türkmenler ile Kürtler arasnda çkan çatmalarn perde arkasnda bu terör örgütünün olduu ortaya çkt. dedi.

Yüzlerce masum insann ölümüne neden olan bu çatmalardan en çok Türkmenlerin zarar gördüünü vurgulayan Mimarolu, PKKnn oluturduu bu fitne, Tuzhurmatuda Türkmenlere ait yüzlerce evin yaklp yklmasna sebep oldu. Bu terör örgütünün fitnesine alet olan baz Kürt siyasi partilere bal (Asayi) silahl güçler de yüzlerce vatandamz yargsz ekilde tutuklad. diye konutu.

KÜRT ALELER YANLI YÖNLENDRMELERLE EVLERN TERK ETT

Irak ordu güçleri ile Pemerge arasnda yaanan askeri gerginlik srasnda baz Kürtlerin, Kerkük ve Tuzhurmatuyu terk etmesine de deinen Mimarolu, güvenlik güçlerinin Tuzhurmatu ilçesinde kontrolü salad esnada baz Kürt ailelerin yanl yönlendirmelerle evlerini terk ettiini söyledi.

Kerkük ile Tuzhurmatuyu terk eden ailelere bir an önce evlerine geri dönmeleri çarsnda bulunan Mimarolu, unlar kaydetti:

Kürt ailelerin Tuzhurmatu ilçesini terk etmeleri bir Kürt siyasi partinin çars üzerine gerçekleti. Tuzhurmatu ilçesindeki bu Kürt siyasi parti (KYB) vatandalarn arasna korku salarak ilçeyi terk etmeleri çarlarnda bulundu. Kerkük ve Tuzhurmatuda güvenlik oldukça iyi durumda. Artk bu bölgelerde siyasi partilerin kurallar deil devletin yasalar geçerli. Dolaysyla hiç kimsenin kendi bölgesinin dnda kalmasna gerek yok.

Ana Sayfaya Git