PKK'da çözülmeyi engellemek için cep telefonu kullanımına yasak

Örgüt, çözülme ve kopuşların önüne geçilmesi için Türkiye'den sonra Suriye ve Irak'ta bulunan sözde kadrolarına da cep telefonu kullanımını yasakladı

Haberler 04.12.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK, çözülme ve kopularn önüne geçilmesi için Türkiyeden sonra Suriye ve Irakta bulunan sözde kadrolarna da cep telefonu kullanmn yasaklad.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarndan edindii bilgiye göre, terörle mücadeleye yönelik baarl operasyonlar sayesinde bir taraftan PKKnn sözde üst düzey teröristleri etkisiz hale getirilirken, bir taraftan da örgütün lojistik kaynaklar yerle bir ediliyor.

Terörle mücadele kapsamnda, son iki ylda terör örgütlerine yönelik operasyonlar krsalda yüzde 150 orannda artarken, bu operasyonlarda örgüte ait çok sayda silah, mühimmat ve malzeme bulundu.

Son iki ylda çileri Bakanl Jandarma Genel Komutanlnca krsalda gerçekletirilen operasyonlarda, 501i el telsizi, 96s ülkeler aras görüme kapasitesine sahip uzun menzilli cihazlar olmak üzere 597 telsiz ele geçirildi.

Ele geçirilen bu telsizler sayesinde örgüt içindeki iletiimin önceki yllara göre yüzde 75-80 orannda azald örenildi.

- lkel yönteme döndüler

Güvenlik güçlerinin, harekat alannda sürdürdüü kararl mücadele karsnda yeni iletiim vastalar bulamayan terör örgütü, son çare olarak ilkel koullarda haberleme yöntemlerine bavuruyor.

letiim kurmak için kurye göndermeye balayan terör örgütünde bu yöntemin de ie yaramad ortaya çkt.

- Teröristler terk edilmilik hissinde

letiim kopukluuna bal kayplarn önüne geçemeyen sözde örgüt yönetimi, inisiyatifi krsal kadrolara brakt.

Örgüt yönetiminin krsal kadroyu kaderine terk etmesi, alt kademelerde terk edilmilik, ideolojik ballkta zafiyet ve örgütten kopmalara neden oldu. Bu durum da çözülme, kaç ve teslim olmalar artrd.

Hzl çözülme ve kopularn önüne geçmeye çalan sözde örgüt yönetimi Türkiyeden sonra Suriye ve Irakta bulunan kadrolarna da cep telefonu kullanmn yasaklad.

Aileleriyle iletiim kurabilen teröristlerin örgütten kaçarak teslim olmas sözde lider kadroyu çözümsüzlük ve çaresizlik içinde brakyor.

Terör örgütünü her türlü kaynandan yoksun brakarak ininde yok etme anlayyla terörle mücadeleye yurt içi ve yurt dnda baaryla devam eden güvenlik güçleri, örgütün elinde kalan snrl sayda telsizi de ele geçirerek iletiim alarn tamamen yok etmeyi hedefliyor.

Ana Sayfaya Git