PKK'dan IKBY polisine 24 saat içinde ikinci saldırı

Irak'ın Duhok kentine bağlı Amedi ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının 24 saat içinde ikinci defa polise saldırı düzenlediği bildirildi.

Haberler 06.11.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, terör örgütünün, petrol ve gaz kaynaklarnn güvenliinden sorumlu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) polisine yönelik saldrs, Amedi ilçesinin çemanke nahiyesinde gerçekleti.

Akamüzeri düzenlenen saldrda ölen ya da yaralanan olmad kaydedildi.

PKKnn dün de çemanke nahiyesinde, petrol ve gaz kaynaklarnn güvenliinden sorumlu 2 IKBY polisini yaralad bildirilmiti.

Terör örgütü mensuplar dün ayrca çemankede Pemerge güçlerine saldrmt. Saldrda bir Pemerge ölürken, üç Pemerge de yaralanmt. IKBY Bakanlar Kurulu, saldry sert ekilde knam ve bunu krmz çizginin almas olarak nitelemiti.

- PKKnn IKBYde son dönemde artan terör faaliyetleri

Eski IKBY Bakan ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, 2 Kasmda yapt açklamada, PKKnn IKBYdeki faaliyetlerini eletirerek, Yasal olmayan bir ekilde bir tarafn (PKK) kendini dayatmasna izin verilmemeli. demiti.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed de 27 Ekimde yapt yazl açklamada, PKKnn IKBYde memurlar öldürdüünü ve bölgedeki faaliyetleriyle halk için tehdit oluturduunu belirtmiti.

IKBY Güvenlik Ajans, 26 Ekimde yapt açklamada, Erbildeki bir yabanc diplomatik misyona saldrmay ve üyelerine suikast düzenlemeyi planlayan terör örgütü PKK ile balants olan en az 12 üphelinin tutuklandn bildirmiti.

Erbil Asayi Genel Müdürlüü de 10 Ekimde yapt açklamada, Irakn Duhok kentinde, Türkiye snrnda bulunan Serzer Snr Kaps Asayi Müdürü Gazi Salih lhann 8 Ekimde PKK tarafndan öldürüldüünü duyurmutu.

Ana Sayfaya Git