PKK'dan kaçıp teslim oldu; eylem yapan ailelere destek verdi

İstanbul’da henüz 16 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından kandırılıp dağa kaçırılan, 2 yıl sonra da kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan Ö.S. (23), Muş’ta HDP il binası önünde çocukları için eylem yapan aileleri ziyaret ederek destek verdi. Dağda günlerce her türlü işkenceyi gördüğünü, aç bırakıldığını söyleyen Ö.S. teröristlere teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Haberler 16.12.2021 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan, her hafta çaramba günleri HDP il binas önünde eylem yapan aileler, bugün 35inci haftay geride brakt. Bu hafta kardei Habip için eyleme katlan Mustafa çelik ile birlikte aile says 24e yükseldi.

2018 ylnda PKKdan kaçp teslim olan Ö.S., kardei ve çocuklar için çadrda bekleyilerini sürdüren ailelere destek verdi. Ö.S.ye sarlarak gözya döken anneler, fotoraflarn gösterdikleri çocuklarnn yaayp, yaamadn sordu.

8 K BEN DÖVEREK HÜCREYE ATTI

Kandrlarak götürüldüü dada ikence görüp hapsedildiini söyleyen Ö.S., teröristlere teslim olmalar için çar yapt. Ö.S., 2014 ylnda stanbulda yaarken duygu sömürü yaplarak beni daa çkardlar. Gittiime ve ailemi üzdüüme pimanm. u anda sizin için hiçbir Allahn kulu yanmyor. Size yanan tek kii, anne ve babalarnzdr. 2015in 8inci aynda PKK cezaevine girdim. Burada her türlü ikenceyi gördüm. imdi belki içlerinden geçer, derler ki; siyaset amaçldr. Ama bunun siyasetle hiçbir alakas yok. Herkes gerçei görsün. Ben 2,5 yl boyunca dada ikence gördüm. u anda onlara kar içim o kadar dolmu ki, onlara kar ne olursa olsun hiçbirinden de korkum yok. Bana yaplan ikenceleri ispat olarak gösterebilirim, hepsi vücudumda hala. Ayaklarm zincirdeydi ve bunu eer dinliyorlarsa, hepsi de biliyor benim kim olduumu. Ayaklarm zincirli bir ekilde 8 kii beni döverek, hücreye soktu. Bana 3 ay boyunca sadece günde bir kere yemek verildi. Akllanaym, piman olup geri katlaym diye ve ben katlmadm dedi.

ANNENZ BABANIZI ÜZMEYN

PKKnn elinden kaçp teslim olanlara devlet tarafndan ikence yapldna dair söylemleri yalanlayan Ö.S., Yalanlara inanmayn. Ben 3 sene önce geldim devlet benim kapmn önüne dahi gelmemi. Hiçbir sorgu sual etmemi. Kendim geldim, u anda annemin yanndaym. Ben buradan sesleniyorum, hepsi gelsin. Vallahi hepsi yalan diye konutu.

Dada, Kürt davas diye bir eyin olmadn vurgulayan Ö.S., Orada Kürt davas diyorlar, gidin aratrn Suriye Kaml denen yerde her türlü rk var. Ermenisi var, Alman var. Hani Kürt davas nerede kald. Hepsi yalan. Sadece buradan sesleniyorum; annenizi babanz üzmeyin. Hepiniz çkn gelin ifadesini kulland.

HEPS GER GELMEK STYOR

Terör örgütünün elindeyken görüme salad ailesinin kendisi için devletten yardm istediini ve bu ekilde gelip teslim olabildiini anlatan Ö.S., unlar söyledi:

Sen gideceksin, seni cezaevine sokacaklar, her türlü ikence göreceksin gibi yalanlar atyorlar. Örgüt özellikle kadnlara, siz gittiinizde devlet sizi alacak, cinsel her türlü eyi uygulayacaklar. Ondan sonra sizi ailenize verecekler Yemin ederim benim yanmda 3 tane bayan vard, her 3ü de u anda evinde mutlu yayor. Oradaki gençler piman, benim yanmda 20 kiiden fazla insan vard. Hepsi geri gelmek istiyor. Dada kz çocuklarna yönelik cinsel iliki de var istismar da. Ama oras kapal kutu gibi. Açk açk kimse bunu söylemiyor. Ben kendi gözümle gördüm.

Kardei Habip için eyleme katlan Mustafa çelik ise, Kardeim 27 yanda stanbulda çalyordu ortadan kayboldu ve 2000 ylndan beri haber alamyoruz. Aryoruz, gitti mi, kaçrld m, öldürdüler mi bilmiyorum. Kendi imkanlarmla aramaya devam ediyorum. Kardeimden hiçbir haber alamadm. Kardeim neredeyse sasa bana ulasn. Gelsin devlete snsn dedi.

Ana Sayfaya Git