PKK’dan kaçtı itirafları şok!

PKK'dan kaçan genç, terör örgütünün çocukları çatışmalara nasıl sürdüğünü anlattı

Haberler 14.09.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 5 yl önce 13 yandayken daa götürülen ve PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan E.ç, teröristlerin çocuklar çatmalara nasl sürdüünü anlatt.

Jandarma ve emniyetin ikna çalmalar sonucu PKKdan kaçarak devletin efkatli kollarna snanlarn says her geçen gün artyor.

Bu kiilerden biri de Diyarbakr, Mardin ve anlurfa il jandarma komutanlklar ile Jandarma stihbarat Komutanlnn ortak yürüttüü ikna çalmalar sonucu bir süre önce güvenlik güçlerine teslim olan E.ç.

E.ç, güvenlik güçlerine verdii ifadede okuldan bir snf arkadayla merkez Sur ilçesinde o dönem terör örgütünün gençlik yaplanmasnn kulland binaya gittiklerini, kendilerini alan baz kiiler tarafndan Lice ilçesi krsalna götürüldüklerini belirtti.

Terör örgütü PKKya katlacaklarn yolda örendiini ifade eden E.ç, araçtaki kiilerin Cann ne zaman isterse seni geri göndeririz. dediini aktard.

Kendilerini karlayan silahl terör örgütü mensuplaryla bir süre yürüdükten sonra teröristlerin kamp olarak kulland bölgeye geldiklerini anlatan E.ç, unlar kaydetti:

Bölgede yaklak bir hafta kaldk. Bu sürede yük hayvanlaryla su tayor, aaç keserek gündelik ilerle urayorduk. Buradaki sohbetlerde örgüt propagandas yaplyordu. Daha sonra yeni katlm yapm 2si kadn 10 kiiyle rnakta Cudi Da bölgesine gittik. Hava karardktan sonra akarsudan ime botla kar tarafa geçerek kampta 10 gün eitim aldk. Eitimlerin ardndan yine botla Irakn kuzeyindeki Gare bölgesine geçtik.

PKK SAVATA çOCUKLARI ÖNE SÜRÜYORDU

Örgüt elebalarnn yaptklar toplantda Sincar bölgesinde sava olduunu söylediklerini dile getiren E.ç, bölgede terör örgütü DEAa kar savamalaryla ilgili konumalarn yapldn öne sürdü.

E.ç, 60 kiiyle Duhok üzerinden Suriyenin Til Koçer bölgesinde bulunan, YPG karargah olarak bildiim Karaçok ve oradan da Sincar bölgesine geçtim. Burada DEA ile savatm. Silahlar ve mühimmat Suriyeden geliyordu. Tandm Siirtli bir çocuk bu çatmada öldü. çatmalarda 13-14 yalarndaki çocuklar öldü. Örgütte 12-13 yanda yüzlerce çocuk vard. çocuklar kolay kandrp korkuttuklar içine kolayca bu savan içine sokuyorlard. ifadelerini kulland.

Sincar bölgesinde yabanc uyruklu kiilerin kendilerine özel eitim verdiklerini anlatan E.ç, PKKnn bölgede yaayan Ezidi halk da savata kullandn belirtti.

SÜREKL KENCE YAPTILAR, BEN DÖVDÜLER

E.ç. unlar anlatt:

Sincarda 2018de görev amaçl kullandm araçla iki arkadamla Kobaniye (Ayn el Arap) kaçtk. Bir dükkana ailemle konumak için girdim. Ailemle konutuktan sonra dükkan sahibi, beni ve arkadalarm oradaki YPGlilere ikayet etti. Örgüt, beni daha sonra cezaevine att. Ailemle yaptm konumann telefonda bulunan bir programla ses kayd alnm. Bunu dinlemeleri üzerine istihbarat ile çaltm düünerek beni Suriyedeki cezaevinde tek kiilik hücreye koydular.

Burada kaldm 7 ayda sürekli ikence yaptlar, beni dövdüler. Geçen yl ise terör örgütüne ait Suriyedeki cezaevine gönderildim.

E.ç, dier örgüt üyelerinin de bulunduu cezaevine gelen PKK/KCKnn sözde üst düzey yöneticilerinden Muzaffer Ayatann kendilerine hakaret ettiini söyledi.

Cezaevinden çktktan sonra Bar Pnar Harekat srasnda bölgede istihbarat toplayan bir teröristin oförlüünü yapmaya baladn ifade eden E.ç, Aklmda örgütten kaçarak ailemin yanna gelme fikrim devam ediyordu. dedi.

KAçMAYA çALIAN 12 YAINDAK çOCUU NFAZ ETMLER

Teröristlerin örgütten kaçmak isterken yakaladklar 12 yandaki çocuu infaz ettiklerini belirten E.ç, bir toplantda da bir kadn örgüt üyesinin, üzerine çok gelindii için yanndaki silahla intihar ettiini anlatt.

E.ç, ifadesinde unlar kaydetti:

Küçük yata olduum için terör örgütüne kandrlarak, zorla götürüldüm. Sürekli örgütten ayrlmak istediim için giriimlerde bulundum. Bunu bilen terör örgütü beni sürekli hapishaneye atarak ikenceye maruz brakt. Bu yl ailem araclyla jandarma ikna ekipleriyle irtibata geçip görümeye baladm. Uygun zaman bulduum gün gelip teslim oldum.

Ana Sayfaya Git