PKK/KCK'ya ağır darbe

Türkiye'nin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, Hakkari'de yılbaşından bu yana aralarında üst düzey sorumlularında bulunduğu 20'den fazla örgüt üyesi etkisiz hale getirdi

Haberler 19.08.2020 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride güvenlik güçlerince, ylbandan bu yana PKK/KCKya yönelik operasyonlarla aralarnda üst düzey sorumlularn da bulunduu 20den fazla örgüt üyesi etkisiz hale getirildi, çok miktarda silah, patlayc ve mühimmat ele geçirildi.

Ülkenin bar ve huzur ortamn bozmay hedefleyen PKK/KCKya yönelik gerek yurt içinde gerekse yurt dnda mücadele kararllkla devam ediyor. Bu kapsamda Hakkaride zorlu iklim ve corafi artlara ramen gece gündüz demeden terörle mücadele görevini sürdüren güvenlik güçleri, teröristlere geçit vermiyor. Bölgede son 7 ayda gerçekletirilen baarl operasyonlarla aralarnda üst düzey sorumlularnda bulunduu 20den fazla örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

SIINAK, BARINAK VE DEPO

PKKllarn snak, barnak ve depo olarak kulland yerleri tespit ederek imha eden güvenlik güçleri, 7 aylk operasyonda 26 kalanikof piyade tüfei, bu tüfeklere ait 41 fiek, 4 bin 935 mühimmat ve 90 arjör ile 651 bixi fiei, 1286 bixi mühimmat, 38 keskin nianc tüfei, 4 güdümlü füze, 2 doçka uçaksavar, 1925 doçka uçaksavar mühimmat, 36 el bombas, 1 G-3 piyade tüfei, 1235 G-3 piyade tüfei mühimmat, 5 geri tepmesiz top mühimmat, 12 havan mühimmat, 2 M-16 piyade tüfei, 139 M-16 piyade tüfei mühimmat, 5 M-16 piyade tüfei arjörü ele geçirdi.

ELE GEçRLEN DÖKÜMAN

Bunlarn yan sra 88 el yapm patlayc bularak imha eden güvenlik güçleri, 4 roketatar, 3 roketatar mermisi, 39 roketatar mühimmat, 39 roketatar sevk fiei, 6 tank mühimmat, 2 anti tank mayn, anti tank roketi, tüfek bombas, bomba atar mühimmat, 10 kilogram TNT, 110 kilogram amonyum nitrat, 640 litre asetik anhidrit, av tüfei, 2 silah imalathanesi, 23 el yapc alc ve ateleme anahtar, gece görü dürbünü, silah gövdesi, akm ölçer, 6 akü, 20 litre benzin, 3 dürbün, 3 telsiz, 1802 metre elektrik kablosu, 32 elektrik fünye, 3 fla bellek, fotoraf makinas, hücum yelei, 7 jeneratör, kamera, 2 kütülük, 113 pil, 3 srt çantas, 4 arjör çantas, 10 emsiye, tabanca arjörü, 3 termal panço, 9 tbbi malzeme, 10 tüp, 2 uyku tulumu ve 212 kilogram muhtelif gda malzemesi de buldu.

CDD BR MÜDAHALE GEREKL

Hakkari Valisi ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, Hakkarinin huzur kenti olma yolunda devam ettiini söyledi. Her yl bir önceki yldan çok daha iyi durumda olduklarn belirten Akbyk, unlar kaydetti:

u anda Hakkari merkezinde, ilçelerimizde, köylerimizde terörle alakal bir skntmz yok. Tabi snr ötesinde, snrda zaman zaman terör saldrlar olabiliyor. Sayn Cumhurbakanmzn iradesiyle çileri Bakanmzn, Milli Savunma Bakanmzn emir ve direktifleri ile bölgede gerek yurt içi gerek yurt dnda çok ciddi terörle mücadele ediliyor. Tüm birimlerimiz, asker, jandarma, polis, güvenlik korucularmz koordinasyon halinde, i birlii halinde içeride darda son terörist kalmayncaya kadar mücadele devam ediyor.

7 AYDA 20NN ÜZERNDE

Hakkari snrlar içerisinde geçen yl 96 teröristin etkisiz hale getirildiini anmsatan Akbyk, Bu say teslim olanlarla beraber 157i buluyor. Bu yl da etkisiz hale getirilen terörist says 20yi geçti. u anda yok denecek kadar az. nallah Hakkari gündeminde bundan sonra terör problemi, huzursuzluu olmayacak. dedi.

Geçtiimiz yla göre gerek teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, gerekse teslim olmalar, ikna olmalar yolunda çok büyük baarlar var. diyen Vali Akbyk, unlar söyledi: Yldrm-2 Cilo operasyonu ile birçok terörist etkisiz hale getirildi. Bunlarn hepsi bölge sorumlusu düzeyinde. Yine yakalanan araç, gereç, silah, malzeme, mühimmat da çok fazla. Geçtiimiz yl bir önceki yln 2 katyd. Bu sene de inallah geçtiimiz yln rakamlarn yakalayacaz.

Ana Sayfaya Git