PKK'lı kadın terörist, uzman çavuşun aracında yakalanmış

Diyarbakır'da, 19 Kasım günü güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla yakalanan İçişleri Bakanlığı'nca ‘Terör Arananlar' listesinde 'gri' kategorinde aranan PKK'lı 'Nirvana' kod adlı Semra Tuncer'in, İstanbul'a gitmek için Mardin'de görevli Uzman Çavuş Mehmet Nur Avcı'nın aracını kullandığı ortaya çıktı.

Haberler 29.01.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü stihbarat ube Müdürlüü ekiplerinin PKKya yönelik yapt çalma kapsamnda 19 Kasm günü insansz hava aracyla (HA) yaplan fiziki takip sonucunda Diyarbakrn giriinde çileri Bakanlnn Terör Arananlar listesinde 500 bin TL ödülle gri kategoride aranan PKKl Nirvana kod adl terörist Semra Tuncer ile ona yardm ve yataklk eden 4 kii yakaland. Liceden stanbula gitmek için yola çkan, buradan da sahte kimlikle havayoluyla yurt dna kaçmaya çalt belirlenen Tuncerin gizlilik kararnn kaldrld soruturma dosyasndaki bilgilere ulald.

UZMAR çAVUUN ARACINDA

Dosyadaki bilgilere göre, PKKllarn içinde olduu 06 ETC 79 plakal otomobili kullanan kiinin Mardinde görev yapan Uzman çavu Mehmet Nur Avc olduu belirlendi. Uzman çavu Mehmet Nur Avc, yolda kimlik kontrolüne yakalanmamak için teröristi aracna almakla suçlanyor. fadesinde suçlamalar kabul etmeyen Avc, Yekhevin Güzel ile duygusal iliki yaadn belirterek, rica üzerine araç bo gitmesin diye Güzelin arkada Tunceri de aracna aldn ve onun terörist olduunu bilmediini iddia etti.

Terörist Tuncer ise, daha önceki ifadesinde örgütten kaçmak için arkada Yekhevin Güzel ve annesi Ümmühan Güzel ile stanbula götürülmek üzere 14 bin Euro karlnda anlatn anlatmt. Tutuklu bulunan Uzman çavu Mehmet Nur Avc ile birlikte 4 kii hakknda 10ar yl cezas istemiyle dava açlrken, sanklarn yarglamalarna önümüzdeki günlerde balanacak.

Ana Sayfaya Git