PKK'lı taşçı öldürüldü

'Gri' listede aranan PKK'lının da bulunduğu 6 militan öldürüldü

Haberler 30.06.2018 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKARnin emdinli ilçesinin karsnda bulunan Irak snrlarndaki Hakurk/Kanirahs bölgesinde yerleri tespit edilen 6 PKKl SHA atlar ile etkisiz hale getirildi. PKKllardan birinin çileri Bakanl tarafndan Gri listede aranan sözde PKKnn üst düzey sorumlusu Hamza kod adl Ahmet Taç olduu belirlendi.

6 ÖRGÜT ÜYES

Hakkari Valilii, emdinli ilçesinin kar tarafnda bulunan Irak snrlar içerisindeki Hakurk/Kanirash bölgesinde 6 teröristin tesbit edildiini bildirdi. Piyade Tümen Komutanl ve 34. Hudut Tugay Komutanl ibirliinde bölgeye yönlendirilen SHA atlar ile teröristlerin itkisiz hale getirildii kaydedildi. Teröristlerden birinin çileri Bakanl tarafndan arananlar listesinde Gri katogoride yer alan sözde PKKnn üst düzey sorumlusu Hamza kod adl Ahmet Taç olduu açkland. Konu ile ilgili Valilik açklamas öyle:

VALMK AçIKLADI

l Emniyet Müdürlüü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalmalar kapsamnda yerleri tespit edilen ve limiz emdinli lçe halk üzerinde bask kuran, ayn çevrede sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Hamza (K) Ahmet TAçI (Gri Liste) ve beraberindeki 5 bölücü terör örgütü mensubu Irak snrlar içerisindeki Hakurk/Kanirash bölgesinde 3.Piyade Tümen Komutanl ve 34.Hudut Tugay Komutanl ile salanan ibirlii sonucu bölgeye yönlendirilen SHA atlar ile etkisiz hale getirilmilerdir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git