PKK'nın 34 yıl önce şehit ettiği 1'i bebek, 5'i çocuk 10 kişi anıldı

Mardin'in Midyat ilçesi kırsal Başyurt Mahallesi Efeler Mezrası'nda 34 yıl önce PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 1'i bebek, 5'i çocuk 10 kişi, kabirleri başında anıldı. Terör saldırısında en küçüğü 1,5 yaşında olan 3'ü kız 4 kardeşi şehit edilen Mehmet Şirin Akçay, "Terör örgütünün ilk bebek katliamıdır, ilk vahşettir. Bunlar benim kardeşlerimdi. En büyüğü 7 yaşında, en ufağı 1,5 yaşında masum bebeklerdi bunlar. Terör örgütü eve girdiği zaman bu çocukların başlarında ne anaları ne babaları vardı. Fakat acımadılar, şehit ettiler. Öfkemizi diri tutmak için, acımızı diri tutmak için toplanırız" dedi.

Haberler 25.01.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyat ilçesine bal krsal Bayurt Mahallesi Efeler mezrasnda, 23 Ocak 1987de PKKl teröristlerin düzenledii saldrda ehit edilen 1i bebek 5i çocuk 10 kii için kabirleri banda anma töreni düzenlendi. Anma törenine, Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Bakan Veysi ahin, Cumhuriyet Basavcs Burak Olgun, lçe Jandarma Komutan Yüzba Kalender Sava Ünal, lçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, Türkiye Gazi ve ehit Aileleri Vakf Midyat ube Bakan Bedrettin Doan, ehit aileleri ve yaknlar katld. Törende Kuran- Kerim okundu, dualar edildi.

DEVLETMZN KARARLILII, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BTRME NOKTASINA GETRMTR

Törende konuan Kaymakam Tekin Dundar, devletin azim ve kararllnn terör örgütü PKKy bitirme noktasna geldiini belirterek, Kalle, hain PKK terör örgütü tarafndan ne yazk ki burada, bu mezramzda 6s çocuk olmak üzere 10 vatandamz hunharca, hiç bir suçu, hiç bir kabahati olmad halde, kendi evlerinde sradan yaarken bu terör örgütünün zulmüne urad ve hala uramaktadr. Birileri, bu corafyada yaayan insanlarmz, Kürt kardelerimizi kendi emellerine alet etmektedir ve bunun geçmii 34 yl öncesine dayanyor. nallah, bu sene onlarn son yl, son k olacaktr. Rabbim tüm ehitlerimize rahmet eylesin, geride kalan yaknlarna sabr cemil ihsan eylesin ve rabbim tüm ülkemizi, tüm milletimizi bu tür hain terör örgütlerine ve ibirlikçilerine kar muhafaza buyursun diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN LK BEBEK KATLAMIDIR, LK VAHETTR

Terör saldrsnda en büyüü 7, en küçüü 1,5 yanda olan 3ü kz 4 kardei ehit edilen Mehmet irin Akçay, unlar söyledi:

Terör örgütünün ilk bebek katliamdr, ilk vahettir. Bunlar benim kardelerimdi. En büyüü 7 yanda, en ufa 1,5 yanda masum bebeklerdi bunlar. Terör örgütü eve girdii zaman bu çocuklarn balarnda ne analar ne babalar vard. Fakat acmadlar, ehit ettiler. Öfkemizi diri tutmak için, acmz diri tutmak için toplanrz. Her sene bizim taziyemizdir ve biz ölünceye kadar bu taziye devam edecektir. Bizim hiç bir ekilde bu acy unutmamz mümkün deildir. Tarifi de mümkün deildir. çünkü bu bebeklerin katilleri uan Kandil de yaayan teröristlerdir. Bu zihniyet, sadece bizim bebekleri mi katletti? Hayr. Yuvalda da çocuklar katletti. Biz hiç bir katliam unutmayacaz. Bölgede yaanm bütün aclar kendi acmz olarak hissederiz. Bunu da unutmayacaz. Allahn izniyle her zaman da mücadele edeceiz.

Ana Sayfaya Git