PKK’nın Gara Dağı sözde Tabur Komutanına 32 yıl hapis

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde bir teröristin ölü ele geçirildiği SİHA destekli operasyonda öldürüleceğini anlayınca teslim olan 1 Milyonluk Turuncu kategoride aranan Xebat Rodi kod adlı terörist Tarık Kar 32 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Terörist Kar, örgütün suikast, sabotaj gibi saldırılarını organize eden sözde Özel güç yapılanmasındaydı. Teröristin Diyarbakır kırsalına gelmeden önce Gara Dağında sözde Tabur komutanı olduğu öğrenildi.

Haberler 08.07.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice lçesinde bir teröristin ölü ele geçirildii SHA destekli operasyonda öldürüleceini anlaynca teslim olan 1 Milyonluk Turuncu kategoride aranan Xebat Rodi kod adl terörist Tark Kar 32 yl 6 ay hapisle cezalandrld. Terörist Kar, örgütün suikast, sabotaj gibi saldrlarn organize eden sözde Özel güç yaplanmasndayd. Teröristin Diyarbakr krsalna gelmeden önce Gara Danda sözde Tabur komutan olduu örenildi.

Licenin Akçabudak Köyü Kasan mezrasnda brahim Aslan adl teröristin öldürüldüü SHA destekli operasyonda, silah ve teçhizatn bir dere yatana gizledikten sonra teslim olan ve çileri Bakanlnn 1 Milyon liralk para ödüllü Turuncu kategorisinde aranan terörist Tark Karn yarglanmasna Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Terörist Karla ayn grupta yer alan ve farkl tarihlerde teslim teröristler Ercan Tüci, Ahmet Kaya, Bar Yldz, hsan Köçerolu, Mahfuz Ta, Semra Tuncer ve Fatime Kapka teröristi fotorafndan tehis ederek u bilgileri verdiler: Silah ve mühimmatlar yer altna gömerdi, Diyarbakr bölgesinin cephane sorumlusudur. Farkl bölgelerde silah ve mühimmat ihtiyac olduunda bizlere gönderirdi. PKKnn istihbarat yaplanmas olan NLPnin sorumlusudur. Köylerde sivil kyafetlerle rahat hareket eder. Yakalanmaktan çekinmez. Tedirgin hareket etmez. Kalanikof tüfek tar. Kuzey Irak Haftanin ve Metina Kamplarnda Türkiyeye geçecek gruplarn içerisinde gördük. Birlikte Bitlis krsalndaki eyh Cuma bölgesine geldik. stihbarat biriminin yan sra örgütün ehir merkezlerindeki eylemlerini organize eden YPSnin de bandaki isimlerden biridir. Lice krsalna gelmeden önce de Kuzey Iraktaki Gara Danda Tabur Komutan olarak uzun yllar faaliyet yürüttü.

KEND FOTORAFINI TANIMAMI!

Teröristi sa yakalayan ve tank olarak dinlenen Jandarma görevlileri, Tark Karn yakaland Köyün yaknna helikopterle indiklerini belirterek, SHA ile takip ediliyordu. Köyden uzaklanca 15 kez Teslim ol çars yaptk. Karlk alamaynca uygulama at yaptk. Öldürüleceini anlaynca sakland delikten çkarak teslim oldu. Üzerinde sivil kyafetler olduu için kendini önce sivil vatanda gibi tantt. Elimizde dada çekilmi fotoraflar olduu için hemen tandk. Hatta bu fotoraflar kendisine gösterdiimizde, Tanmyorum diye cevap verdi. Silah ve mühimmatn sorunca yerini söylemedi. Biz de akan derenin kenarn araynca silah ve mühimmatn bulduk. Sonra brahim Aslana teslim ol çarmz yaptk, srarla ate açnca öldürüldü dediler.

32 YIL 6 AY HAPS

Mahkeme heyeti, bölge sorumlusu düzeyinde 15 yldan beri da kadrosunda terörist faaliyet yürüten Tark Karn öldürüleceini anlaynca scak çatma annda teslim olduunu belirtti. Mahkeme, teröristin güvenlik güçlerine kar tespit edilen herhangi bir eylemi olmadndan san terör örgütü üyesi olmak, izinsiz patlayc madde bulundurmak, 6136 sayl ateli silahlar kanununa muhalefet etmek suçlarndan alt snrdan uzaklalarak 32 yl 6 ay hapisle cezalandrlmasna oy birliiyle karar verdi. Rehin tutulan 13 asker ve polisimizin vahice katledildii Gara Danda sözde Tabur Komutanl yaparken Diyarbakr krsalna gönderilen ve özel güç yaplanmasnda yer alan terörist Tark Kar 15 yldan beri da kadrosundayd

Ana Sayfaya Git