PKK'nın IKBY'deki saldırısına kınama

Dicle-Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı"Yeter artık, sizden bıktık. Zaten 50 yıldır siz çıktığınız günden beri Kürtleri, insanları, Müslümanları, mazlum insanları öldürmekten başka bir şey yapmıyorsunuz"

Haberler 11.11.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Dicle-Frat Diyalog Grubunca, PKKnn Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güvenlik güçlerine düzenlenen saldrlar knad.

Merkez Yeniehir ilçesi Ofis semtinde Grup adna açklama yapan Muhittin Batmanl, PKKnn pemergelere saldrarak bazlarn öldürdüünü anmsatt.

SALDIRIYA KINAMA

u anda uluslararas çapta Kürdistan Bölgesel Hükümeti var, bir devlet var. Bunun bütün uluslararas ve Irak kanunlar tanyor. ABD, Türkiye tanyor. Sizin ne iiniz var. Kürdistan Bölgesel Hükümeti pemergelerine saldryorsunuz. Yeter artk, sizden bktk. Zaten 50 yldr siz çktnz günden beri Kürtleri, insanlar, Müslümanlar, mazlum insanlar öldürmekten baka bir ey yapmyorsunuz. diyen Batmanl, PKKy knadn bildirdi.

Batmanl öyle devam etti: PKKy knyorum. PKKya, HDPye oy verenler aklnz banza aln. Bu i böyle olmaz. Siz Kürtler sayesinde siyaset yapyorsunuz. Siz gidip dünyada ilk defa bize ufak da olsa bölgesel hükümet kurulmu, siz gidip onlara saldryorsunuz. Lütfen yapmayn, yeter artk. Biz diyoruz insanlar ölmesin, Kürtü de Türkü de Arap da ölmesin. Hiç kimse ölmesin.

Ana Sayfaya Git