PKK’nın ilçe sorumlusu!

İç güvenlik operasyonları kapsamında Diyarbakır'da 2, Mardin'de 1 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Mardin'de öldürülen örgüt üyesinin, örgütün sözde Mardin Savur sorumlusu olduğu bildirildi.

Haberler 11.09.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlndan, sözde Mardin Savur sorumlusu Azad kod adl örgüt üyesi etkisiz hale getirildii bildirildi. Batman ve Mardinde, Milli stihbarat Tekilat (MT) ile polis ekiplerinin PKKya yönelik ortaklaa düzenledii operasyonda, bombal eylem hazrlndaki teröristle birlikte 9 üpheli gözaltna alnd.

PKKNIN GZL GÜCÜ VE AZAD

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, iç güvenlik operasyonlar kapsamnda, Diyarbakr Görese bölgesinde, Diyarbakr l Jandarma ve Elaz l Jandarma Komutanlklarnca düzenlenen operasyonda, 2 örgüt üyesi silahlaryla birlikte etkisiz hale getirildi.

Mardinin Artuklu ilçesinde, l Jandarma Komutanlnca ve l Emniyet Müdürlüünce düzenlenen ortak operasyonda etkisiz hale getirilen PKKlnn ise sözde Mardin Eyaleti içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, Savur sorumlusu Azad kod adl militan olduu belirlendi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

BOMBALI EYLEM YAPACAKLARDI

Batman Cumhuriyet Basavcl koordinesinde Batman ile Mardin MT ve polis ekiplerince yaplan çalmalar sonucunda, Batmanda keif faaliyetinde bulunarak, bombal eylem hazrl içerisinde bulunan örgüt mensubu F.T. ile birlikte, örgüt üyeliinden suç kayd bulunan N.A. ve U.E. yakaland. çalmalarn sürdüren ekipler tarafndan 6 üpheli daha yakaland. Gözaltna alnan üpheliler, emniyetteki sorgularnn ardndan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan üphelilerden 3ü tutukland, 1i hakknda adli kontrol karar uygulanrken, 5i ise serbest brakld.

PENçE HAREKATI SONUçU

Irakn kuzeyinde devam eden Pençe-3 harekatnda tespit edilen 9 parça tesirli el yapm patlaycnn (EYP) imha edildii bildirildi. Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Irakn kuzeyinde baarl ekilde devam eden Pençe-3 harekat kapsamnda, bir adet 82 milimetrelik havan ve 9 adet 5 kilogramlk bidon içerisinde parça tesiriyle güçlendirilmi EYP tespit edilerek ortadan kaldrld.

PKKNIN YASAMA ORGANI MI?

Van merkezli 6 ilde düzenlenen terör operasyonunda 23 üpheli gözaltna alnd. Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, PKK/KCK ve i birlikçilerinin deifre edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Terörle Mücadele ubesi ekiplerince, KCK çats altnda ve örgütün sözde yasama organ konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yaplanmas içerisinde faaliyet yürüttüü deerlendirilen 23 üpheliye yönelik Van merkezli Diyarbakr, Ar, Idr, Bitlis ve Hakkaride e zamanl operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarnda HDP Van l E Bakan Yadien Karabulak ile HDPnin Bakale, çatak, Muradiye, Özalp ve Saray ilçe yöneticilerinin de bulunduu 23 üpheli gözaltna alnd. Zanllarn ev, i yeri ve üst aramasnda tabanca, arjör ve 25 fiek ile çok sayda örgütsel dokümanla dijital materyal ele geçirildi. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git